Nogomet

Messi olakšao posao Cruyffu

Maja Giljanović • srijeda, 23.12.2009.
Messi olakšao posao Cruyffu
Foto: EPA

Legenda Barcelone Johann Cruyff na Nou Campu je pobjedom protiv reprezentacije Argentine startao u visokom stilu kao izbornik selekcije Katalonije. Legenda katalonskog kluba u nastajanju Lionel Messi utakmicu je propustio zbog lakše ozljede zadobivene na Svjetskom klupskom prvenstvu.

53,120 Katalonaca svjedočilo je prvoj pobjedi u trećem pokušaju reprezentacije Katalonije protiv Argentine. Gaučosi su iz Barcelone odlazili pjevajući i prošle godine (1:0) i 2004. (3:0), ali dolazak Johanna Cruyffa na čelo talentiranih Katalonaca urodio je plodom.

Nije legendarnom Barceloninom Nizozemcu odmogla ni činjenica da je najbolji igrač svijeta Lionel Messi otkazao svoj nastup zbog ozljede zadobivene na Svjetskom klupskom prvenstvu.

Vezane vijesti

Katalonci za koje su od prve minute istrčali Victor Valdes, Bruno Saltor, Carles Puyol, Oleguer, Joan Capdevila, Gerard Pique, Sergio Busquets, Xavi, Joan Verdu, Sergio Garcia i Bojan Krkić pobijedili su Diega Poza, debitanta Cristiana Alvareza, Nicolasa Otamendija, Martina Demichelisa, Emiliana Papu, Fernanda Gaga, Marija Bolattija, Javiera Pastorea, Angela Di Mariju, Ezekiela Lavezzija i Gonzala Higuaina 4:2 golovima Garcije u 44., Krkića u najboljoj maniri Messija u 56., rezerve (Xavijeve) Sergija Gonzaleza u 70. iz jedanaesterca i rezerve (Piqueove) Moisesa Hurtada u 76. minuti.

Strijelci za Argentinu, koju zbog suspenzije Fife nakon prostačkog vrijeđanja novinara poslije izborenog SP-a nije vodio izbornik Maradona, u 63. su i 72. minuti bili Pastore i Di Maria.

Druga je ovo pobjeda Katalonije uzastopce i prva u 2009. nakon što su koncem prošle godine pod vodstvom Perea Gratacosa pobijedili Kolumbiju 2:1.

Prijateljska utakmica:
Katalonija - Argentina 4:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!