Nogomet

Safet Sušić mijenja Ćiru Blaževića

Borna Rupnik • subota, 26.12.2009.
Safet Sušić mijenja Ćiru Blaževića
Foto: Sandro Donda

Novi izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine trebao bi postati Safet Sušić, koji bi tako na toj funkciji zamijenio Miroslava Ćiru Blaževića i poveo nacionalnu selekciju susjedne nam zemlje u kvalifikacije za Europsko prvenstvo...

Suradnja Ćire Blaževića s reprezentacijom Bosne i Hercegovine trajala je do ispadanja iz dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoafričkoj Republici. Jači je bio Portugal, a Ćiro je nedugo potom podnio ostavku.

Stoga se bosanskohercegovački nogometni savez upustio u potragu za novim rješenjem, a tamošnji mediji prenose da bi u utorak službeno trebao biti potvrđen prvi favorit za izborničku dužnost - Safet Sušić.

Najveći dio igračke karijere proveo je u Sarajevu i PSG-u, a trenersko je iskustvo skupljao na klupama Cannesa, Istanbulspora, Al-Hilala, Konyaspora, Ankaragucua, Caykur Rizespora, Rizespora te Ankaraspora.

Njegovo se imenovanje očekuje na sjednici Izvršnog odbora, a nacionalnu će selekciju voditi u kvalifikacijama za europsku smotru koja će se 2012. godine odigrati u Poljskoj i Ukrajini.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!