Nogomet

Buonanotte jedva preživio

Maja Giljanović • nedjelja, 27.12.2009.
Buonanotte jedva preživio
Foto: Sandro Donda

Jedan od najtalentiranijih argentinskih nogometaša, mladi reprezentativac i osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu, ofenzivni veznjak River Platea Diego Buonanotte jedva se izvukao živ iz prometne nesreće koju trojica njegovih prijatelja nisu preživjela.

Diego Buonanotte je zadobio teške ozljede u prometnoj nesreći koja je na autocesti u blizini njegovog rodnog grada Teodoline odnijela živote trojice njegovih prijatelja. 21-godišnji ofenzivni vezni River Platea je vraćajući se iz večernjeg izlaska izgubio kontrolu nad očevim Peugeotom 307, izletio van ceste i slupao se u stablo.

Trojica njegovih vršnjaka (Gerardo Sune, Alexis Fulcheri i Emanuel Melo) poginula su na licu mjesta, a Buonanotte je, nakon što su ga iz olupine izvukli vatrogasci, u teškom stanju prevezen u bolnicu u San Martin. "Slomljene su mu ključna kost i nadlaktica, nagnječeno mu je plućno krilo, a zadobio je i ozljede glave. Ozljede su mu teške, smješten je na intenzivnu njegu, ali je u ovim trenucima van životne opasnosti", izjavio je direktor bolnice Eduardo Allegrini.

Jedan od vatrogasaca na mjestu nesreće Guillermo Fernandez je otkrio da im je Buonanotte u polusvjesnom stanju izjavio: "Izgubio sam kontrolu nad upravljačem".

Jednog od najvećih talenata argentinskog nogometa Transfermarkt procjenjuje na 6,000,000 eura, prošle je godine osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu, član je U-20 reprezentacije i jedan od najboljih igrača Rivera za koji je u dvije godine od debija u seniorskoj momčadi odigrao 82 utakmice, bio strijelac prosječno na svakoj četvrtoj i svojom lucidnošću zaslužio da ga prestižni World Soccer Magazine proglasi jednim od 50 najperspektivnijih tinejdžera svjetskog nogometa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!