Nogomet

"Ne smijemo živjeti u prošlosti"

Goran Markuš • utorak, 29.12.2009.
"Ne smijemo živjeti u prošlosti"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Pierluigi Collina, jedan od najcjenjenijih nogometnih sudaca i javno je podržao uvođenje video tehnologije u nogometni svijet jer "zanemarivanje ljudskog napretka štetno je za sport općenito"...

Talijanski nogometni sudac, Pierluigi Collina za talijanske je medije i javno podržao uvođenje video tehnologija u nogometni svijet: "Za mene je problem evidentan. Suđenje bez video tehnologija isto je i kao operiranje ligamenata bez modernih instrumenata. Prije nekoliko godina takva ozljeda stajala bi vas karijere, a danas morate pauzirati tek četiri do pet mjeseci."

Collina tvrdi kako ovakvo ponašanje vodstva Fife zapravo najviše šteti samim sucima: "Suci izlaze na teren znajući da će ih praktički svi držati na oku u potrazi za bilo kakvom pogreškom. Ovakav teret ne šteti samo psihi nas, sudaca već i nogometu općenito jer činjenica je da opterećen sudac zasigurno neće odradit svoj posao kao netko čija karijera iz utakmice u utakmicu ne visi o sve tanjoj niti."

"Zanemarivanje ljudskog napretka štetno je za sport općenito. Život u prošlosti nikad nije dobro rješenje i kad-tad vodstvo Fife s ovim će se morati pomiriti - željeli oni to ili ne. Vrijeme nas uvijek sustigne", poručio je Collina.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani29.12.2009. u 22:08
    Bravo Collina!
    Bogomdani