Zimski sportovi

"Očekujem pobjedu na kraju"

Antonija Pavlić • nedjelja, 03.01.2010.
"Očekujem pobjedu na kraju"
Foto: Davor Sajko

Sve skijašice ponovno su bile oduševljene atmosferom i navijanjem koje su sljemenski navijači upriličili i u šestom izdanju Snježne kraljice. Posebno zadovoljna mogla je biti Marlies Schild, premda je u zadnjim metrima izgubila dosta vremena i vodeću poziciju prepustila kolegici iz reprezentacije Kathrin Zettel...

Mlađa od sestara Riesch, Susanne, bila je zadovoljna prvom vožnjom, smjestila se na sedmu poziciju s 0.75 stotinki zaostatka za Kathrin Zettel. "Zadovoljna sam vožnjom; moglo je i bolje, no ne mogu se žaliti. Atmosfera je sjajna, volim skijati u Zagrebu i smatram da je odlično što se jedna utrka Svjetskog kupa održava u ovako velikom gradu."

"Nadam se da ću drugu vožnju odraditi još bolje i plasirati se na podij sa sestrom Marijom", rekla je Susanne. "Postigla sam neku željenu razinu u slalomu, no već sljedeće sezone planiram ući u 30 najboljih u veleslalomu, a možda se okušati i u superkombinaciji."

Vezane vijesti

Puno razloga za zadovoljstvo imala je i Marlies Schild. "Moram biti zadovoljna, premda sam napravila ogromnu pogrešku na donjem dijelu staze i tu izgubila puno vremena", rekla je dvostruka pobjednica Snježne kraljice. "Što očekujem od druge vožnje? Još jedan dobar nastup i naravno - pobjedu."

Atmosfera? "Volim skijati u Zagrebu, atmosfera je fantastična. Staza je dobra, a s obzirom na sve probleme i odlična. Malo je lošija u donjem dijelu gdje se stvorilo nekoliko neravnina i sitnih rupa."

Veronika Zuzulova na drugom prolazu imala je odličnih 30-ak stotinki zaostatka, no na koncu je to podignula na 2.05 i zauzela 17. mjesto. "Nisam baš zadovoljna. No, sa startnim brojem 30 nisam mogla očekivati puno i zbog toga smatram da sam ostvarila maksimum."

"Staza je pukla u donjem dijelu, definitivno nije bila na razini na kojoj je bila na vrhu", misli slovačka skijašica. Što očekuje od druge vožnje? "Kada postignem bilo koji rezultat u deset najboljih, bit ću zadovoljna."

Jedna od najsimpatičnijih i najiskusnijih sudionica ženskog dijela Svjetskog kupa Sarah Schleper nije mogla biti zadovoljna budući da je utrku morala okončati i prije drugog prolaza. "Što da vam kažem? Pala sam. Očajna sam. No, na svu sreću nisam ozlijeđena", u svom stilu rekla je Amerikanka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!