Zimski sportovi

"Volim breme favorita"

Antonija Pavlić • nedjelja, 03.01.2010.
"Volim breme favorita"
Foto: Dejan Popek

Presretna pobjedom na šestom izdanju Snježne kraljice bila je Sandrine Aubert. 27-godišnja Francuskinja slijedila je stope svog reprezentativnog kolege Jean-Baptiste Grangea, koji je slavio u prošlogodišnjem izdanju, a s novih 100 bodova preuzela je i vodstvo u ukupnom poretku slalomašica Svjetskog kupa...

Sandrine Aubert ovogodišnja je Snježna kraljica! Titulom najbolje na Sljemenu 27-godišnja Francuskinja nije se okitila slučajno, ove sezone je u odličnoj formi i osim pobjeda u Zagrebu i Areu osvojila je 2. mjesto u Lienzu i 7. u Aspenu. Dovoljno za prvo preuzimanje slalomskog crvenog startnog broja od Marije Riesch.

"U prvoj vožnji nisam mogla potpuno napasti stazu, no zato sam sve to nadoknadila u popodnevnoj utrci i svim se silama borila za plasman na postolje. Željela bih pohvaliti organizatore koji su sjajno pripremili stazu nakon svih problema - još jučer se činilo nemogućim da se na Sljemenu održi utrka Svjetskog kupa", rekla je Aubert.

U Zagrebu do ove sezone nije imala previše uspjeha - tri puta je odustala, četvrti put osvojila 14. poziciju. "Prekrasno je skijati u ovako velikom gradu i pred zaista fantastičnim navijačima. Ponosna sam na krunu u Zagrebu, bilo je ovo posebno, emocionalno iskustvo na jednoj od najuzbudljivijih utrka u Svjetskom kupu."

Kako objašnjava posljednju seriju odličnih rezultata? "Sve što sam postigla u posljednje vrijeme rezultat je napornih ljetnih treninga. Sada se konačno mogu izraziti na način na koji to želim i mogu. Prošle godine sam, nakon odličnih rezultata, regrutirala nove ljude u ekipu, sve kompletno reogranizirala i čak u treninge investirala dio svojeg novca. Sretna sam što to konačno daje rezultate."

Bliže se Olimpijske igre, može li do kolajne u Vancouveru? "Lijepo je biti u samom vrhu i kandidirati za olimpijsku medalju. Volim breme favorita, ne smeta mi biti u toj poziciji i konstantno loviti pobjede. Svaki puta dajem sve od sebe i pokušavam ne misliti na ništa drugo. Gdje god dođem želim pobijediti; ponudim maksimum mogućnosti i uživam u izazovu koji mi donosi 'hvatanje' zaostataka u drugoj vožnji, iskušavanje vlastitih mogućnosti i sposobnosti izvršavanja ciljeva koje postavim preda se."

Po prvi puta u karijeri preuzela je crveni startni broj u slalomu, može li ga zadržati do kraja sezone? "Cilj mi je ići utrku po utrku, ne volim si određivati neke velike, dugoročne ciljeve."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!