Ostali sportovi

Mirela Đurak na Pro Tour Grand Finalu

Sportnet • utorak, 05.01.2010.
Mirela Đurak na Pro Tour Grand Finalu

U četvrtak u Macau počinje Pro Tour Grand Finale. Prvi turnir u 2010. okupiti će 15 stolnotenisača i stolnotenisačica koji su u 2009. sakupili najveći broj bodova na Pro Tour turnirima, dok je posljednje, 16. mjesto rezervirano za predstavnike domaćina.

Prvi nositelj muškog turnira je Ma Long, uz kojeg nastupa još pet kineskih predstavnika: Hao Shuai, Ma Lin, Wang Loqin, Zhang Jike i Xu Xin. Korejske boje će braniti Oh Sang Eun i Joo Se Hyuk, Austriju predstavlja Chen Weixing, dok uz drugog nositelja Tima Bolla, njemačke boje brane Patrick Baum, Dimitrij Ovtcharov, Bastian Steger i Christian Suss. Posljednja dva mjesta zauzeli su Chuang Chih-Yuan, te domaći predstavnik Leong Kin Wa.

U konkurenciji stolnotenisačica, prva nositeljica je Liu Shiwen, druga je Korejka Park Mi Young,a slijede: Ding ning, Guo Yan, Feng Tianwei, Hirano Sayaka, Kim Kyung Ah, Jiang Huajun, Sun Bei Bei, Viktoria Pavlović, Tie Yana, Yu Meng Yu, Li Xiaodan, Ai Fukuhara, Wu Jiaduo i Cheong Cheng.

Nagradni fond turnira je 365 tisuća dolara, od čega je 25 tisuća rezervirano za konkurenciju U-21. A upravo u toj konkurenciji nastupa i jedina hrvatska predstavnica u Macau, Mirela Đurak. Mirela je nastup na Pro Tour Grand Finalu izborila ponajviše zahvaljujući pobjedi na Pro Touru u Danskoj u konkurenciji U-21 u siječnju prošle godine. Naša reprezentativka je u skupini 2, u kojoj su još Singapurka Yu Meng Yu, Korejka Park Young Sook i Rumunjka Daniela Dodean, te će u prvom susretu odmjeriti snage s Yu Meng Yu.

U drugoj skupini su Elizabeta Samara, Yang Ha Eun, Natalia Partyka i Kang Mi Soon.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!