Nogomet

Löw ne treba Kuranyija

Mihaela Bradovski • utorak, 05.01.2010.
Löw ne treba Kuranyija
Foto: EPA

Njemački izbornik Joachim Löw odbacio je mogućnost povratka Kevina Kuranyija u reprezentaciju bez obzira kako dobro igrao u dresu Schalkea u Bundesligi...

Kevin Kuranyi može zaboraviti njemačku reprezentaciju. Napadač Schalkea i dalje je u nemilosti izbornika Joachima Löwa koji tvrdi kako je Kuranyi za njega prošlost i nikad ga neće pozvati u reprezentaciju.

"Kevin je sam odlučio o svojoj budućnosti kada je napustio momčad u susretu s Rusijom. Postoje pravila ponašanja i preko nekih stvari ne želim prijeći. Drago mi je da mu dobro ide u Schalkeu, ali za reprezentaciju je bivši", rekao je Löw.

Kuranyi se od reprezentacije oprostio kada je u kvalifikacijskom susretu s Rusijom 2008. godine završio na tribinama i bio izostavljen iz 18 kandidata za nastup. Prvo poluvrijeme odgledao je u društvu ostalih izostavljenih igrača, međutim na poluvremenu je napustio stadion i otišao kući što ga je automatski isključilo iz reprezentativnih akcija u budućnosti.

Löw je također potvrdio kako oni koji ne budu igrali u svojim klubovima, neće dobiti priliku otići na Svjetsko prvenstvo, bez obzira kako se zovu.

"Neću ponoviti pogrešku kao na Europskom prvenstvu 2008. godine. Igrat će samo oni najbolji i najspremniji koji su u natjecateljskoj formi. Svjetsko prvenstvo je natjecanje koje se mora igrati u najvišem ritmu i prava na pogreške nema", smatra njemački izbornik.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!