Košarka

APOEL i Scavolini prošli

Matej Milanović • utorak, 05.01.2010.
APOEL i Scavolini prošli
Foto: Kristijan Komarica

U petom kolu košarkaškog Eurochallengea prolaz kruga izborili su APOEL iz Nikozije i Scavolini Pesaro. Budućnost je pak pobjedom u Rusiji protiv Lokomotiv Kubana produžila nadu u osvajanje jednog od prva dva mjesta u skupini A...

U skupini A Gravelines je na svom terenu tražio pobjedu protiv Göttingena kojom bi osigurali prolaz kruga. Belgijski sastav je poveo 9:0, no gosti su uzvratili s 12 poena do polovice prve četvrtine. Na prvom odmoru su gosti vodili s tri razlike i držali su prednost sve do poluvremena na koje se otišlo pri rezultatu 32:32.

Göttingen je velik korak prema pobjedi napravio serijom od 19:3 za vodstvo od 51:39 u 28. minuti igre. Sedam minuta kasnije Gravelines je smanjio na 54:52, no nisu uspjeli prihvatiti priključak i Nijemci su u konačnici upisale važne bodove.

U istoj grupi Budućnost je protiv Lokomotiv Kubana krenula zaostatkom od 12:0 i nakon tri minute druge četvrtine još je gubila 12 razlike. No, već do poluvremena su se Crnogorci vratili te su na veliki odmor otišli u plusu, 31:29. Do kraja susreta konstantno su gosti držali rezultatsku inicijativu i Rusi su zaprijetili tek početkom zadnje četvrtine. Nakon toga gostujuća pobjeda više nije bila upitna. U zadnjem susretu Budućnost mora slaviti doma protiv Göttingena kako bi zadržala nade u prolaz kruga. Za goste je 15 poena upisao Nikola Otašević.

U grupi B APOEL je trebao pobjedu kod Himika iz Južnog kako bi osigurao prolaz. Ciprani su vodili šest razlike na prvom odmoru, a do 19. minute je vodstvo gostiju naraslo na 44:23. U zadnjoj dioni Himik je tek ublažio poraz. Ukrajincima nije pomogao ni double-double LaVella Blancharda koji je uz 24 poena ostvario i 14 skokova. Kod Ciprana je pak 28 poena upisao Lewis Hopkins.

Drugom mjestu u grupi približili su se Eiffeltowersi koji su slavili na gostovanju kod direktnog konkurenta, Strasbourga. Nizozemci su do prednosti došli već krajem prve četvrtine, a u drugoj su u nekoliko navrata došli do +17. Strasbourg se približio na -5 u više prilika u trećoj i četvrtoj dionici, a minutu i 10 sekundi prije kraja zaostajali su samo 68:67. Ipak, gosti su odmah vratili na +5 i uspješno zadržali prednost do kraja. Za prolaz u iduću fazu treba im domaća pobjeda protiv APOEL-a u zadnjem kolu. Francuzima nije pomogao niti 21 poen Anthonyja Robersona.

Krasnie Krilija je već bila osigurala prolaz dalje u skupini C. U petom kolu su boljim drugim poluvremenom uvjerljivo nadigrali Amsterdam sa 71:51. Prolaz je osigurao i Pesaro pobjedom protiv Minska. Talijani su u tijeku druge četvrtine imali i po deset poena prednosti. Bjelorusi su se u trećoj četvrtini dvaput opasno približili i u 27. minuti su čak imali minus od samo 71:70, ali je Pesaro brzo vraćao visoku prednost i na kraju izborio bitno slavlje kojim idu u drugu fazu. Branko Cvetković predvodio je Pesaro s 21 poenom.

U grupi D, u kojoj igra i Cedevita, ciparski je Proteas EKA AEL igrao protiv Dexije Mons-Hainaut. Obje momčadi su u utakmicu ušle s dvije pobjede i dva poraza. Ciprani koji su u prošloj sezoni igrali Final Four krenuli su s 12:0. Prednost je oscilirala između pet i 15 poena, a na poluvrijeme se otišlo s okruglih +10 za Proteas EKA AEL, 42:32. U zadnjih deset minuta domaći su vodili i 74:49 te njihova pobjeda više nije bila upitna. U zadnjem kolu će igrati s drugim sastavom koji ima tri boda, francuskim Chalonom. U susretu s Belgijcima najbolji je igrač bio Ioannis Giannoulis s 26 poena.

Eurochallenge, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Lokomotiv Kuban56:69Budućnost VOLI
Gravelines Dunkerque64:72MEG Göttingen
1MEG Göttingen 42+57
2Budućnost VOLI 42+20
3Gravelines Dunkerque 42+1
4Lokomotiv Kuban 06-78

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Eurochallenge, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Lokomotiv Kuban56:69Budućnost VOLI
Gravelines Dunkerque64:72MEG Göttingen
1MEG Göttingen 42+57
2Budućnost VOLI 42+20
3Gravelines Dunkerque 42+1
4Lokomotiv Kuban 06-78

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH07.01.2010. u 01:35
    Tko bi rekao da se solidna košarka igra u takvim državama kao što su Cipar i Nizozemska.
    ALGHAZANTH