Nogomet

"Bit će teško, no optimisti smo"

Antonija Pavlić • petak, 08.01.2010.
"Bit će teško, no optimisti smo"
Foto: EPA

Najpoznatiji meksički reprezentativac Rafael Marquez optimističan je glede šansa svoje momčadi na Svjetskom prvenstvu u JAR-u, no i svjestan kako mnogo toga ovisi o premijernoj utakmici protiv domaćina - Južnoafričke Republike...

Barcelonin branič Rafael Marquez svjestan je kako će prva utakmica SP-a protiv domaćina Južnoafričke Republike Meksiku biti najteža, a mogla bi i u velikoj mjeri usmjeriti rasplet u skupini A.

"Dobro je što će cijeli svijet vidjeti našu premijernu utakmicu s Južnoafričkom Republikom", rekao je u intervjuu za meksičku radio postaju Estadio W. "Loše je što igramo protiv domaćina pred gomilom njihovih navijača i sigurno će učiniti sve da poluče povoljan rezultat. To će nam dosta otežati posao, no siguran sam da se i s time možemo nositi."

Važan faktor bit će i pritisak na arbitre. "Psihološki ćemo morati biti veoma jaki kako bismo pobijedili prtiisak. Pokušat ćemo raditi svoj posao i ne misliti na sucw."

Pored JAR-a u skupini A se nalaze još i Urugvaj i Francuska. Što može Meksiko u toj konkurenciji? Dva puta je na svjetskim smotrama došao do četvrtfinala, no nikada dalje od toga.

"Pokazali smo što možemo na nogometnim travnjacima. Sada moramo barem dostići tu razinu i pokušati napraviti nešto više. Puno puta nas je boljeg plasmana koštala psiha."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • irilov08.01.2010. u 17:10
    kaiser iz minoachana-obrambeni umjetnik...
    irilov