Zimski sportovi

Rocca okončao karijeru

Antonija Pavlić • subota, 09.01.2010.
Rocca okončao karijeru
Foto: Davor Sajko

Talijanski slalomski specijalist Giorgio Rocca istegnuo je mišić u predjelu prepona na treningu u Domobianci i uslijed toga objavio prijevremeni prekid karijere...

Talijanski skijaš i slalomski specijalist Giorgio Rocca ušao je u 34. godinu i već prije početka sezone najavio da u Svjetskome kupu vozi svoje posljednje utrke.

Kao najveći cilj postavio je tom prilikom konačan pokušaj osvajanja medalje na velikom natjecanju, što mu nije pošlo za skijom na Svjetskom prvenstvu u talijanskom Torinu 2005. gdje je bio glavni favorit za slalomsko zlato, no nije uspio regularno stići do cilja u prvoj vožnji.

Međutim, na treningu u Domobianci, pripremajući se za utrke veleslaloma i slaloma u švicarskom Adelbodenu, Rocca je istegnuo mišić u predjelu prepona i odmah je prevezen u milanski institut Galeazzi na dodatne pretrage.

Zbog neugodne povrede na koncu je objavio i konačan kraj karijere. U 14 godina natjecanja u Svjetskom kupu sakupio je 11 pobjeda u slalomskim utrkama, a u vitrinama ima i Mali kristalni globus iz 2006. godine.

"Namjeravao sam karijeru prekinuti nakon Vancouvera, no ozljeda me primorala da to učinim puno ranije. Šteta, vjerovao sam da u Kanadi mogu do medalje", rekao je Talijan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • davie09.01.2010. u 15:09
    Rocca je imao sreće 2003. godine na SP u St. Moritzu kada je osvojio brončanu medalju u slalomu iza našeg Iveka i Zurbriggena!
    davie
  • ALGHAZANTH09.01.2010. u 13:53
    Da je imao malo više sreće osvojio bi medalju na Svjetskom prvenstvu jer je u ono vrijeme bio među vodećim slalomašima.
    ALGHAZANTH