Zimski sportovi

Simoncelli, Hirscher, Kostelić!

Antonija Pavlić • subota, 09.01.2010.
Simoncelli, Hirscher, Kostelić!
Foto: Kristijan Komarica

Skraćenu veleslalomsku stazu u Adelbodenu najbolje je odvozio Davide Simoncelli, a iza drugoplasiranog Marcela Hirschera pozicionirao se Ivica Kostelić! Profesor je odlično iskoristio "slalomsko" trajanje staze u Adelbodenu i stvorio si odličnu podlogu za drugu vožnju...

Govorili su kritičari kako je njegovo vrijeme prošlo. Posljednja operacija koljena "trebala" ga je i konačno dokrajčiti i eliminirati sa skijaških staza, no najbolji hrvatski skijaš sve je to, kako i priliči, jednostavno ignorirao. Pad na Sljemenu nakon samo 30-ak sekundi vožnje primio je iznimno teško, no kao pravi se profesionalac okrenuo novim ispitima u Adelbodenu.

Problemi s vidljivošću u mondenom švicarskom skijalištu primorali su organizatore da start utrke pomaknu za gotovo 200 metara i vrijeme postave praktički na razinu slalomskog, a takav razvoj situacije najbolje je iskoristio upravo Ivica Kostelić.

Profesor se stazom Kuonisbaergli spustio s trećim vremenom i za vodećim Davidom Simoncellijem upisao 55 stotinki zaostatka. Između njih na drugo mjesto pozicionirao se mladi Austrijanac Marcel Hirscher, a iza njih smjestili su se Massimiliano Blardone, Ted Ligety, vodeći ovosezonski veleslalomaš Benjamin Raich, svjetski prvak Carlo Janka...

Najbolji rezultat karijere u veleslalomu (2. mjesto) Ivica je ostvario prošle godine u Alta Badiji, kada je u fenomenalnom vikendu doskijao i do slalomske pobjede. Može li, nakon svih problema i operacije, taj uspjeh ponoviti ili barem izjednačiti na najtežem veleslalomu Svjetskoga kupa? Druga vožnja zakazana je za 14:45.

Svjetski kup, Adelboden, veleslalom:
1. Davide Simoncelli (Italija, SALOMON) 56.08
2. Marcel Hirscher (Austrija, ATOMIC) +0.27
3. Ivica Kostelić (Hrvatska, FISCHER) +0.55
4. Massimilliano Blardone (Italija, SALOMON) +0.65
5. Ted Ligety (SAD, ROSSIGNOL) +0.77
6. Benjamin Raich (Austrija, ATOMIC) +0.80
7. Carlo Janka (Švicarska, ATOMIC) +0.87
8. Thomas Mermillod Blondin (Francuska, SALOMON) +0.88
9. Philipp Schoerghofer (Austrija, ATOMIC) +0.99
10. Ondrej Bank (Češka, ELAN) +1.15

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Weasley09.01.2010. u 14:39
    1. vožnja je otkazana nakon što je Peraudo (58 start. br.) završio. natko je trebao nastupiti posljednji, 66.
    Weasley
  • ALGHAZANTH09.01.2010. u 14:24
    Dobro da Ivica nije klonuo duhom nakon onog ispadanja na Sljemenu. Ako odvozi i drugu vožnju dobro ovdje može osvojiti dosta bodova iako to neće biti lako jer ih je puno unutar sekunde razmaka. U svakom slučaju, sretno mu bilo.
    ALGHAZANTH