Zimski sportovi

Peta u nizu

Antonija Pavlić • subota, 09.01.2010.
Peta u nizu
Foto: EPA

Lindsey Vonn proslavila je u Haus im Ennstalu petu spustašku pobjedu u nizu, a četvrtu ove sezone i povećala prednost u ukupnom poretku Svjetskog kupa pred Marijom Riesch na 99 poena. Amerikanka je još jednom demonstrirala snagu i u teškim uvjetima slavila ispred Nadje Kamer i Ingrid Jacquemod...

Lindsey Vonn uzela je u austrijskom Haus im Ennstalu i drugi spust ovoga tjedna i ukupni broj pobjeda u Svjetskome kupu postavila na impresivnih 27 (16 spustaških). Ipak, ispred nje na vječnoj listi najboljih spustašica još su daleko Anamarie Proell (36) i Renate Goetchl (24), dok su itekako dostižne na trećoj poziciji Michaela Figini (17) i Katja Seizinger s kojom dijeli četvrto mjesto.

26-godišnja Amerikanka četvrti je nizani spustaški trijumf ostvarila u prilično teškim i maglovitim uvjetima, zbog kojih je utrka morala biti vremenski pomaknuta, a kako bi se uopće omogućilo njeno održavanje pribjegnuto je i spuštanju linije starta.

Vezane vijesti

Prvi podij u karijeri drugim mjestom ostvarila je, pak, 24-godišnja Švicarka Nadja Kamer, koja je fantastično iskoristila startni broj jedan i najbolje vremenske prilike. Treće vrijeme ostvarila je francuska veteranka Ingrid Jacquemod, a zanimljiv je podatak da joj je to prvo treće spustaško mjesto u zaista bogatoj karijeri - Jacquemod se, naime, trenutačno može podičiti najstarijim stažom u elitnom natjecanju najboljih skijašica.

Odličan dan za Francuze upotpunila je na četvrtoj poziciji i Marion Rolland, kojoj je prvo postolje izmaknulo za pet stotinki sekunde, nakon što je jučer petim mjestom ostvarila rezultat karijere.

Skijašice koje su s Vonn u petak podijelile postolje - Anja Pärson i Maria Riesch - nisu se najbolje snašle, no ipak su ostvarile solidne rezultate. Šveđanka je zauzela 5. poziciju, dok se između nje i Riesch na sedmom mjestu ugurala tek Nadia Styger.

Kao osma utrku je okončala Daniela Merighettti, deveta je bila Stacey Coook, a plasman u prvih deset ubilježila je i Kanađanka Britt Janyk.

Situacija u ukupnom poretku Svjetskog kupa nije se bitno promijenila. Vonn je povećala prednost pred Marijom Riesch na drugom mjestu na 99 bodova, treća je ostala Kathrin Zettel, a sve je bliže na četvrtoj poziciji i Anja Pärson. Ostatak poretka najboljih deset također se nije mijenjao.

Svjetski kup, Haus im Ennstal, spust:
1. Lindsey Vonn (SAD, HEAD) 1:09.12
2. Nadja Kamer (Švicarska, VOELKL) +0.14
3. Ingrid Jacquemod (Francuska, SALOMMON) +0.16
4. Marion Rolland (Francuska, ROSSIGNOL) +0.35
5. Anja Pärson (Švedska, HEAD) +0.40
6. Nadia Styger (Švicarska, ) +0.42
7. Maria Riesch (Njemačka, HEAD) +0.46
8. Daniela Merighetti (Italija, SALOMON) +0.54
9. Stacey Cook (USA, ROSSIGNOL ) +0.56
10. Britt Janyk (Kanada, VOELKL) +0.69

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH09.01.2010. u 14:33
    Bilo je tijesno ali Lindsey dokazuje da može pobjeđivati i kada ima raspoloženu konkurenciju. Svaka čast jer nije lako dvaput pobijediti u dva dana.
    ALGHAZANTH