Zimski sportovi

"Predebela sam? Vi se šalite..."

Antonija Pavlić • ponedjeljak, 11.01.2010.
"Predebela sam? Vi se šalite..."
Foto: Dejan Popek

Austrijski mediji pokušali su dekoncentrirati Lindsey Vonn napisima o njezinoj pretjeranoj težini i usporedbi sa "sitnim Austrijankama", no najbolju svjetsku skijašicu niti to nije omelo da u Haus im Ennstalu upiše tri nizane pobjede....

Najbolja skijašica svijeta Lindsey Vonn osvrnula se u kolumni u The Denver Postu na posljednje napise austrijskih medija koji kazuju kako spustom dominira jer je - preteška.

"Austrijske novine samo su me dodatno motivirale lansiranjem prilično ružnih izjava austrijskih trenera koji tvrde da spustom dominiram jer sam teška", počela ja američka skijašica.

"Frustrirajuće je za bilo kojeg sportaša ili sportašicu kada ga netko okarakterizira preteškim. U Svjetskom kupu definitivno ima djevojaka na koje bi mogli upirati prstom, no nikako ne na mene. Ponosim se na način na koji treniram i fizičkom spremom koju sam ostvarila."

Takvi komentari, kaže, samo su joj dodatni poticaj. Izlazak spornog članka u kojem se doslovce uspoređuje "divovski duel" nje i Marije Riesch stimulirao ju je na tri redane pobjede u Haus im Ennstalu.

"Sve je počelo kada je glavni trener austrijske ženske alpske reprezentacije svoje skijašice uspoređivao sa mnom. Novinari su možda senzacionalizirali njegove opaske, no poanta priče je da sam teža i viša od Austrijanki i zbog toga one ne uspijevaju ostvariti bolje rezultate."

Večer nakon treće pobjede u Haus im Ennstalu gostovala je u ORF-ovoj televizijskoj emisiji Sport am Sonntag i bila u ozbiljnom iskušenju da se na pozornici pojavi s jastukom ispod majice. No, od čitave scene je odustala jer pored te teme radije želi pričati o skijanju.

"Da je težina ključ uspjeha u spustu već biste vidjeli bucmasta lica i skijašice koje se pretrpavaju hranom. No, ne ide to tako - za dobar plasman prije svega vam je potrebna agilnost i snaga. Zasigurno nisam najteža skijašica u SK-u i moj uspjeh s time nema nikakve veze."

Djevojka iz Vaila priznala je kako su joj austrijski treneri pristupili i čestitali poslije zadnje utrke u Hausu, te izrazili želju da se konačno završi medijski rat. Potom se okrenula vedrijim temama.

"Odličan je osjećaj slaviti nakon dosta problema koje sam iskusila vozeći slalom s ozlijeđenom rukom. Ti su mi nastupi pomalo izjedali samopouzdanje, no protekli tjedan ponudio mi je vjeru u bolje dane i prisilio da gledam prema naprijed."

"Trenutačno se odlično osjećam vozeći spust i superG - sve je praktički savršeno - skije su veoma brze, a uz to imam i odličnog servisera. Nadam se da ću takvu situaciju zadržati i do Olimpijskih igara u Vancouveru", zaključila je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Gomez6911.01.2010. u 21:40
    ko još austrijance shvaća ozbiljno
    Gomez69
  • Obrisan korisnik11.01.2010. u 20:58
    opcenito komentirat tezinu profesionalne sportasice u sportu kao sto je skijanje je parodija...
    Obrisan korisnik
  • ALGHAZANTH11.01.2010. u 20:46
    Ovi Austrijski mediji nisu normalni, krivo im je što neka njihova skijašica nije odnijela niti jednu pobjedu pa govore sranja. Lindsey je zgodnija i skijaški talentiranija cura od njihovih Austrijanki. Samo naprijed Lindsey...
    ALGHAZANTH