Zimski sportovi

"Lienz ostaje najemotivniji trenutak karijere"

Antonija Pavlić • srijeda, 13.01.2010.
"Lienz ostaje najemotivniji trenutak karijere"
Foto: Dejan Popek

Marlies Schild bila je presretna zbog 20. slalomske pobjede u karijeri, koju je proslavila u Flachauu, no istaknula je kako će najemotivniji trenutak njene karijere i dalje ostati uvjerljiva pobjeda iz Lienza, prva koju je ostvarila nakon teškog dvosturkog prijeloma noge...

Marlies Schild proslavila je u Flachauu 20. pobjedu u karijeri, te se na trećem mjestu vječne ljestvice najboljih slalomašica izjednačila s Janicom Kostelić. No, takav rasplet nije se slutio nakon prve vožnje, u kojoj su u uvjerljivom vodstvu bile sestre Riesch.

"Osjećala sam da sam drugu vožnju odradila osjetno bolje, no nisam vjerovala da s tim vremenom mogu i pobijediti, sestre Riesch činile su mi se neuhvatljivima. Nisam se previše obazirala na publiku, jednostavno sam dala gas i na koncu slavila", rekla je simpatična 28-godišnjakinja.

Gotovo 10.000 navijača bodrilo je austrijske skijašice u gradu iz kojeg potječe Hermann Maier, no trijumf pred tolikom masom i u burnoj atmosferi, te izjednačavanje u broju slalomskih pobjeda s Janicom Kostelić ipak joj nije najveći trenutak u karijeri.

"Pobjeda u Lienzu, ostvarena nakon svih problema s ozljedama i lomom noge ostat će najemotivniji trenutak moje karijere", kratko je prokomentirala. "No, imam i jednu zamjerku na utrku u Flachauu. Bilo bi mi draže da sam pobijedila, ali i da je Susanne došla do cilja", rekla je, aludirajući na ogromno razočaranje mlađe sestre Riesch, koja se zbog banalne pogreške već i prije prvog prolaznog vremena morala oprostiti s bodovima.

Trećeplasirana Kathrin Zettel podebljala je uspjeh Austrijanki na domaćem tlu, po sedmi puta izborivši se za pobjedničko postolje. "Nisam odradila savršenu vožnju, no ponovno sam se borila kao luda do kraja", slikovito se izrazila.

"Sa sedam slalomskih podija pobjeda je sve bliže, jednom će valjda stići", odgovorila je na pitanje osjeća li da već ove sezone može po premijerni puta slaviti u slalomu. "Atmosfera u Flachauu bila je fenomenalna, a ovaj podij je za mene ostvarenje sna."

Maria Riesch drugim mjestom, i zahvaljujući odustajanju Sandrine Aubert, vratila je crveni startni broj najbolje u slalomu, no nije mogla biti potpuno zadovoljna konačnim raspletom.

"Malo sam razočarana. No, nema govora o tome da Marlies nije zaslužila pobjedu. Vozi na razini s kojom je dominirala prije ozljede", komplimentirala je skijašici koja se polako prometnula u njezinu glavnu konkurenticu u misiji obrane Malog kristalnog globusa.

Zajedno sa sestrom Susanne dominirala je prvom vožnjom jedinog noćnog slaloma sezone, no u nastavku se sve promijenilo.

"Situacija je nakon prve vožnje za nas bila savršena. No, ja sam prvo izgubila vodstvo, a sestra je odustala, tako da ne mogu baš biti zadovoljna. Trenutno mi nedostaje malo rutine, posebno u slalomu."

Lindsey Vonn, s kojom se Riesch, pak, bori u ukupnom poretku Svjetskog kupa, nije uspjela završiti niti treći slalom u nizu, ovoga puta od plasmana se oprostila već na sredini staze u prvoj vožnji.

"Postaje mi sve teže konstantno se pozdravljati sa slalomskim plasmanom. Srećom da mi današnji pad nije donio pogoršanje ozljede ruke", rekla je pomalo razočarana Amerikanka.

"Snijeg je bio savršen i staza neobično i izazovno postavljena. Osjećala sam da skijam bolje negoli tjedan ili dva nakon ozljede, no nekada se dogodi i ovakvo razočaranje."

"Ne mogu zauvijek pobjeđivati. Moram ostati pozitivno raspoložena i u treninge prije Maribora uložiti još veće napore", odlučila je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!