Zimski sportovi

Lara Gut propušta Olimpijske igre

Antonija Pavlić • petak, 15.01.2010.
Lara Gut propušta Olimpijske igre
Foto: Nikola Movrić

Švicarska 17-godišnja skijašica Lara Gut ipak je odlučila propustiti ZOI u Kanadi. Premda se nadala da će joj reprezentacija osigurati barem jedno mjesto u Vancouveru, to se ipak neće dogoditi i najperspektivnija svjetska skijašica morat će se koncentrirati na druge ciljeve...

Najperspektivnija mlada skijašica Švicarka Lara Gut neće nastupiti na Olimpijskim igrama u kanadskom Vancouveru početkom veljače.

17-godišnjakinja je odluku o propuštanju Olimpijskih igara donijela u kooperaciji s liječnikom koji joj je u kolovozu operirao iščašeni kuk dr. Siebenrockom, te medicinskom službom švicarske alpske skijaške reprezentacije.

Ozljedu je zadobila na treningu veleslaloma u Saas Feeu na pripremama za novu sezonu, nakon što je samo nekoliko mjeseci ranije postala najmlađom osvajačicom utrke Svjetskog kupa, a na SP-u u Val d'Isereu osvojila dvije srebrne medalje u spustu i superveleslalomu (iza Lindsey Vonn).

Oporavak od operacije sada se polako primiče svome kraju i predmnijeva se da bi Lara na skije mogla stati već krajem siječnja. No, za ulazak u pravu formu i borbu za mjesto u švicarskoj reprezentaciji više neće biti ni vremena ni prigoda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH15.01.2010. u 23:08
    Kako ima samo 17 godina bit će još puno prilika za nastup na Olimpijadi.
    ALGHAZANTH