Zimski sportovi

Zettel vodi ispred Vonn i Pärson

Antonija Pavlić • subota, 16.01.2010.
Zettel vodi ispred Vonn i Pärson
Foto: Davor Sajko

Austrijanka Kathrin Zettel vodi prije druge vožnje petog veleslaloma sezone za skijašice u Mariboru. Stazu na Pohorju prošla je najbrže, u vremenu 1:17.54 i ispred Lindsey Vonn i Anje Pärson akumulirala 54, odnosno 55 stotinki prednosti...

Prvu vožnju 46. izdanja Zlatne lisice u Mariboru najbolje je odradila trenutačno vodeća austrijska tehnička skijašica Kathrin Zettel. 23-godišnja kuharica iz Göstlinga stazu na Pohorju prošla je u vremenu 1:17.54 i tako si stvorila najbolju podlogu za sedmu pobjedu u karijeri u Svjetskom kupu.

Na sljedeće tri pozicije smjestile su se, pak, skijašice koje u posljednje vrijeme nisu prezentirale najbolje od sebe u veleslalomskim ispitima.

Na drugo mjesto s 54 stotinke sekunde zaostatka došla je vodeća skijašica svijeta Lindsey Vonn, koja je posljednji veleslalomski plasman ubilježila na premijeri sezone u Söldenu, kada je bila deveta. Sljedeće utrke u Aspenu, Are i Lienzu nije završila, a iz potonjeg skijališta nosi i veoma neugodnu ozljedu ruke.

Uzbudljivu i neizvjesnu drugu vožnju garantiraju i zaostaci sljedećih skijašica. Samo stotinku sekunde za Vonn zaostaje sve konstantnija i bolja Šveđanka Anja Pärson, četvrta je sa +0.68 Nijemica Maria Riesch, a peta njezina sunarodnjakinja i svjetska veleslalomska prvakinja iz Val d'Iserea Kathrin Hölzl.

U daljnji poredak uglavnom su se pozicionirale austrijske i njemačke predstavnice. Šesta pozicija tako je pripala Viktoriji Rebensburg, sedma je Michaela Kirchgasser, a osma Elisabeth Görgl. S devetog mjesta plasman na postolje sa zaostatkom od 1.51 hvatat će Denise Karbon, a krug najboljih deset zatvorila je mlada Šveđanka Maria Pietilae-Holmner.

Mlada 18-godišnja Hrvatica Tea Palić sa startnim brojem 71 prvi je puta nastupila na službenoj veleslalomskoj utrci pod okriljem FIS-a i na koncu sa 7.60 stotinki sekunde zaostatka zauzela 72. poziciju.

Svjetski kup, Maribor, veleslalom:
1. Kathrin Zettel (Austrija, ATOMIC) 1:17.54
2. Lindsey Vonn (SAD, HEAD) +0.54
3. Anja Pärson (Švedska, HEAD) +0.55
4. Maria Riesch (Njemačka, HEAD)
5. Kathrin Hölzl (Njemačka, FISCHER) +0.79
6. Viktoria Rebensburg (Njemačka, NORDICA) +1.00
7. Michaela Kirchgasser (Austrija, ATOMIC) +1.09
8. Elisabeth Görgl (Austrija, HEAD) +1.13
9. Denise Karbon (Italija, FISCHER) +1.51
10. Maria Pietilae-Holmner (Švedska, ROSSSIGNOL) +1.64
...
72. Tea Palić (Hrvatska, ATOMIC) +7.60

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH16.01.2010. u 12:49
    Ova Tea Palić sa tim zaostatkom mora da je negdje uz stazu navratila na kavu.
    ALGHAZANTH