Zimski sportovi

Zettel bolja od Riesch i Pärson

Antonija Pavlić • subota, 16.01.2010.
Zettel bolja od Riesch i Pärson
Foto: EPA

Kathrin Zettel u Mariboru je upisala sedmu veleslalomsku pobjedu u karijeri, a prvu ove sezone, slavivši s vremenom 1:18.68 ispred Marije Riesch i Anje Pärson. Vodeća skijašica Svjetskoga kupa i dalje je Lindsey Vonn, premda je i u četvrtom veleslalomu za redom ostala bez plasmana. No, njezina prednost pred Riesch svakim se danom i svakom novom tehničkom utrkom sve više smanjuje...

Kathrin Zettel obranila je vodeće mjesto iz prve vožnje veleslaloma na Pohorju i u 46. izdanju Zlatne lisice u Mariboru upisala sedmu veleslalomsku pobjedu u karijeri. Simpatična kuharica iz Göstlinga odvozila je tek 13. vrijeme druge vožnje, no prednost koju je stvorila pred ostatkom konkurencije ipak je bila dovoljna za ukupni trijumf.

Na drugu poziciju, s 23 stotinke sekunde zaostatka, plasirala se Maria Riesch, popravivši dosadašnji najbolji veleslalomski rezultat u karijeri koji je 4. mjestom ostvarila također na Pohorju, 2004. godine.

Posljednju stepenicu pobjedničkog postolja upotpunila je Šveđanka Anja Pärson, koja je tako nastavila streloviti uspon i samo čeka na prvu ovosezonsku pobjedu. Legendarna negdašnja konkurentica Janici Kostelić ostvarila je 88. postolje u karijeri u Svjetskome kupu, te se tako dodatno zacementirala na vječnoj listi najboljih na četvrto mjesto. Ispred nje su sa više od 100 plasmana u najbolje tri nedostižne Anamarie Proell, Vreni Schneider i Renate Götschl.

Drugoplasirana nakon prve vožnje Amerikanka Lindsey Vonn, solidno je, čak i s velikom pogreškom na gornjem dijelu, odradila gotovo čitavu drugu stazu i vjerojatno bi se plasirala u najboljih pet, no samo nekoliko vrata prije cilja proklizala je i tako nastavila kalvariju u tehničkim disciplinama. U posljednja četiri veleslaloma je, naime, odustala, a tek je nešto bolja u slalomu - s dva redana odustajanja, te 18. i 8. mjestom poslije odličnog otvaranja sezone u Leviju i plasmana na drugu stepenicu pobjedničkog postolja.

Četvrtu poziciju Amerikankinim je padom ugrabila vodeća veleslalomašica svijeta Kathrin Hölzl, a iza nje se smjestio trio Austrijanki - Andrea Fischbacher s 15. mjesta u prvoj vožnji skočila je na 5., Ramona Siebenhofer 6. vrijeme ostvarila je s 23. pozicije, dok je Michaela Kirchgasser sedmim mjestom zadržala plasman u prvih deset.

Osmo mjesto obranila je mlada Njemica Viktoria Rebensburg, na devetu poziciju probila se njezina sunarodnjakinja i nadolazeća veleslalomska zvijezda Lena Duerr, a poredak najboljih deset kompletirala je Manuela Moelgg.

Hrvatska je u Mariboru imala tek jednu predstavnicu. Tea Palić prvi je puta nastupila u veleslalomskom ispitu pod okriljem FIS-a, no sa startnim brojem 71 nije mogla puno učiniti, osvojila je zaključnu 72. poziciju. Ana Jelušić i Nika Fleiss odlučile su propustiti današnju utrku i fokusirati se na sutrašnji slalom.

Svjetski kup, Maribor, veleslalom:
1. Kathrin Zettel (Austrija, ATOMIC) 1:18.68
2. Maria Riesch (Njemačka, HEAD) +0.23
3. Anja Pärson (Švedska, HEAD) +0.48
4. Kathrin Hölzl (Njemačka, FISCHER) +0.86
5. Andrea Fischbacher (Austrija, ATOMIC) +0.91
6. Ramona Siebenhofer (Austrija, ATOMIC) +1.04
7. Michaela Kirchgasser (Austrija, ATOMIC) +1.12
8. Viktoria Rebensburg (Njemačka, NORDICA) +1.35
9. Lena Duerr (Njemačka, FISCHER) +1.46
10. Manuela Moelgg (Italija, ROSSIGNOL) +1.58

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH16.01.2010. u 18:33
    Lindsey Vonn stvarno nema sreće u tehničkim disciplinama, valjda će i tim nevoljama uskoro doći kraj.
    ALGHAZANTH