Zimski sportovi

"Razočarana sam, ali slijedi Cortina"

Antonija Pavlić • ponedjeljak, 18.01.2010.
"Razočarana sam, ali slijedi Cortina"
Foto: Dejan Popek

Sve češće odustajanje u tehničkim disciplinama frustrira najbolju skijašicu svijeta Lindsey Vonn, no na pravi ju način može razvedriti predstojeći vikend(i) u kojem se karavana Svjetskoga kupa vraća brzim disciplinama u Cortini d'Ampezzo i St. Moritzu...

Lindsey Vonn dobro je počela sezonu tehničkih disciplina - 9. mjestom veleslaloma u Aspenu i 2. slaloma u Lienzu. No, uslijedila su samo razočaranja - šest odustajanja, dva propuštanja plasmana u drugu vožnju, te jedno 8. i 18. mjesto.

"Imala sam veliku priliku za dobar rezultat u veleslalomu, no to je skijanje, takve se nesreće događaju. Moram ostati pozitivna, naporno trenirati i rezultati će jednom doći. Barem znam da sam brza", govorila je poslije veleslalomske utrke u kojoj je odradila najbolju pojedinačnu vožnju u karijeri - pozicionirala se na drugo mjesto. No, tri vrata prije cilja naletjela je na hrpicu snijega i proklizala.

Protekli vikend u Mariboru neće pamtiti ni po slalomskom ispitu. Prvu vožnju završila je s 4.55 stotinki zaostatka za Marlies Schild i mogla je odmah spakirati stvari i zaputiti se u hotelsku sobu.

"Razočarana sam. Tehničke discipline mogu biti tako frustrirajuće. U slalomskom nastupu jednostavno nisam bila na razini i propustila sam se kvalficirati za drugu vožnju", rekla je.

"Sada ću uzeti prijeko potrebna dva dana odmora i zatim krenuti put Cortine d'Ampezzo. Uzbuđena sam, voze se brze discipline."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!