Nogomet

Video: Uzaludna pobjeda Malija

Matej Milanović • ponedjeljak, 18.01.2010.
Video: Uzaludna pobjeda Malija
Foto: EPA

Susretima trećeg kola završeno je nadmetanje u skupini A Afričkog kupa nacija. Domaća Angola je igrala 0:0 s Alžirom te je istovremena pobjeda Malija nad Malavijem postala nebitna, budući da dalje idu upravo domaćini i Alžirci koji imaju isto bodova kao i Mali, ali su slavili u međusobnom susretu...

U Cabindi su svoj treći susret u Skupini A igrali Malavi i Mali. Malaviju je trebala bilo kakva pobjeda za četvrtfinale. Maliju je pak trebala pobjeda i istovremena pobjeda Angole, ili istovremena pobjeda Alžira, ali uz nekoliko uvjeta. Jedino im nikako nije odgovaralo da susret u Luandi završi bez pobjednika.

Mali je odlično krenuo u utakmicu i nakon tri minute već je bilo 2:0. Već u prvoj minuti je vratar Malavija Sanudi pogrešno izbio loptu te ga je Kanoute kaznio laganim volejem s tridesetak metara, a zatim je dvije minute kasnije Keita s ruba šesnaesterca povećao prednost odličnim udarcem.

Do poluvremena se rezultat nije mijenjao i uglavnom se čekala eventualna promjena rezultata u drugoj utakmici. Ipak, Malavi se nije predao te je u 58. minuti smanjio. Vratar Malija Sidibe loše je reagirao par puta u tijeku jedne akcije te je nakon nekoliko odbijenih pokušaja Mwafulirwe zabio za 1:2. Tim pogotkom su se i nade Malavija povećala budući da bi im bod bio dovoljan za prolaz u slučaju neriješenog rezultata u drugoj utakmici.

Malavi je čak i imao odličnu priliku za izjednačenje dvadesetak minuta prije kraja utakmice kada je Mwafulirwa jako loše pucao glavom i promašio praktički prazan gol. Nakon toga Malavi više nije imao posebnih prilika, a Mali je u 85. minuti riješio susret golom Bagayoka za 3:1 uz veliku pomoć obrane Malavija.

Ipak, pobjeda Malija pokazala se potpuno beskorisnom budući da su u Luandi Angola i Alžir odigrali bez pobjednika. Već nakon tri minute i dvostrukog vodstva Malija postalo je jasno da bi bod mogao zadovoljiti obje reprezentacije jer bi Angola osigurala prvo mjesto, a Alžir prolaz. U prvom poluvremenu Angola je imala puno više prilika, a oba sastava su imala po jednu veliku šansu koju je kod domaćih propustio Djalma, a kod Alžira Belhadj.

U drugom poluvremenu utakmica se dodatno primirila. Tek je Alžir imao nekoliko prilika, ali se rezultat do posljednjeg sučevog zvižduka nije mijenjao na radost obaju reprezentacija koje su tako izborile nastup u četvrtfinalu.

Afrički kup nacija, Skupina A, 3. kolo:
Angola - Alžir 0:0
Mali - Malavi 3:1

Poredak:
Angola 5, Alžir 4, Mali 4, Malavi 3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.01.2010. u 22:16
    eeeee ovaj Alzir bas ima srece uvjek se plasiraju nezasluzeno takav je nogomet
    Obrisan korisnik
  • ALGHAZANTH18.01.2010. u 22:15
    I tako se dogodila pomalo neobična situacija da je Alžir prošao dalje sa samo jednim postignutim golom u 3 utakmice dok Maliju nije bilo dovoljno čak 7, to je ta nepredvidljivost nogometa.
    ALGHAZANTH