Nogomet

Mali se žalio i sumnja u dogovor

Mihaela Bradovski • utorak, 19.01.2010.
Mali se žalio i sumnja u dogovor
Foto: EPA

Reprezentacija Malija nije ostvarila ono što se od nje očekivalo i plasirala se u drugu rundu Kupa nacija. U tome im nije pomogla niti pobjeda protiv Malavija obzirom da su Alžir i Angola u drugom susretu odigrali miroljubivih 0:0...

Iz tabora reprezentacije Malija upućena je službena pritužba na registraciju dvoboja Alžira i Angole koji se jučer igrao istovremeno kada i susret Malija i Malavija. Mali je uz pobjedu prolazio dalje, no ne i u slučaju neriješenog rezultata u drugom susretu.

Kako su ostvarili pobjedu, u drugom dvoboju Alžir i Angola odigrali su miroljubivih 0:0, a taj rezultat vodio je dalje i Alžir i Angolu, a Mali i Malavi je automatski eliminirao.

"Uložili smo službenu pritužbu na ponašanje igrača Angole i Alžira. U drugom poluvremenu obje momčadi odbijale su igrati, ponašale su se nezainteresirano i održavale 0:0, rezultat koji ih je vodio dalje. Ovakvo nesportsko ponašanje nije u skladu s napucima Fife i CAF-a i nadamo se da će CAF reagirati", rekao je predsjednik Nogometnog saveza Malija Boubacar Thiam.

S druge strane iz tabora Angole i Alžira negiraju kako je bilo ikakvog dogovora uoči utakmice. "Nisam se sastao s alžirskim kapetanom i dogovorio neriješen ishod, novinari u Angoli insinuiraju gluposti i to nije točno. Nisam imao nikakvog kontakta s njihovim kapetanom", rekao je angolski kapetan Kali.

Angolski mediji su objavili kako su Kali i kapetan Alžira Yazid Mansouri nakon završetka susreta drugog kola dogovorili da ovaj dvoboj završi neriješeno, a je li tako bilo, utvrdit će za to zadužene instance.

Već je jednom CAF razmatrao sličnu situaciju i to 2001. godine kada je na Prvenstvu Afrike do 21 godine u posljednjem susretu skupine dvoboj također završen 0:0, rezultatom koji je odgovara objema reprezentacijama. Tada su igrali Kamerun i Egipat i susret je naknadno ponovljen jer je dokazana "nezainteresiranost" obje reprezentacije u tom prvom susretu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH20.01.2010. u 00:05
    Nečija nezainteresiranost ne mora ništa značiti dok je dogovaranje već druga priča. Isto tako utakmica može završiti 4-4 a da to paše i jednoj i drugoj ekipi, tu nema govora o nezainteresiranosti jer je postignuto 8 golova a utakmica opet može biti namještena. Ako nema nikakvih dokaza o dogovoru ne... [više na forumu]
    ALGHAZANTH
  • jazzwa19.01.2010. u 22:11
    eeee moji Malci, ne treba se oslanjati na tuđe pobjede
    jazzwa