Carling Cup, polufinale, 19.01.2010, 21:00 h
Manchester City
Manchester City 2:1 Manchester United
Manchester United

Video: Tevez presudio Manchester Unitedu

Marin Vuković • utorak, 19.01.2010.
Video: Tevez presudio Manchester Unitedu
Foto: EPA

Nakon prve utakmice polufinala engleskog Carling kupa Manchester City ima prednost od 2:1, a oba pogotka za City postigao je bivši igrač kluba s Old Trafforda, Carlos Tevez.

Ono što je sanjao od prošloga ljeta kada je crveni dres Manchester Uniteda zamijenio onim svijetlo plavim gradskoga rivala Cityja, Carlos Tevez ostvario je u večerašnjem polufinalu Carling kupa.

Argentinski je reprezentativac prepoznatljivim htijenjem i velikom željom da se dokaže protiv momčadi koja ga nije htjela odlučio utakmicu i s dva pogotka preokrenuo prednost Manchester Uniteda.

United je u vodstvo došao u 17. minuti kada je prostor s desne strane lijepo iskoristio Antonio Valencia i ubacio oštru loptu u peterac za Waynea Rooneyja. Njegov udarac brani Shay Given, ali na odbijenu loptu natrčava Ryan Giggs i s metra udaljenosti trese praznu mrežu.

City je do izjednačenja došao u samoj završnici prvoga dijela, i to iz dvojbenog jedanaesterca kojeg je po mišljenju suca Mikea Deana skrivio mladi Brazilac Rafael. Loptu je na bijelu točku postavio Tevez i snažnim udarcem svladao Edwina van der Sara.

U nastavku utakmice nešto bolje zaigrao je domaćin i u 65. minuti iskoristio uspavanost Unitedove obrane. Vincent Kompany ubacio je loptu u peterac gdje je potpuno sam ostao Tevez i glavom postavio konačnih 2:1.

U posljednjih petnaestak minuta City se zatvorio u svoj šesnaesterac i grčevito branio prednost, a nekoliko puta sjajnim je intervencijama svoja vrata sačuvao Shay Given.

Na kraju, Manchester City u uzvratnu utakmicu nosi prednost od jednoga pogotka, no United ima luksuz pogotka u gostima koji bi se na kraju mogao pokazati bitnim. Bilo kako bilo, čeka nas još 90 minuta fantastične borbe dvaju velikih gradskih rivala.

Carling Cup

polufinale

Blackburn0:1Aston Villa
Manchester City2:1Manchester United
Aston Villa6:4Blackburn
Manchester United3:1Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Carling Cup

polufinale

Blackburn0:1Aston Villa
Manchester City2:1Manchester United
Aston Villa6:4Blackburn
Manchester United3:1Manchester City

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!