Nogomet

Siguran prolaz Egipta i Nigerije

Borna Rupnik • srijeda, 20.01.2010.
Siguran prolaz Egipta i Nigerije
Foto: EPA

U jednoj od manje uzbudljivijih skupina na Afričkom kupu nacija Egipat i Nigerija očekivanim su pobjedama okončali prvu fazu natjecanja...

Egipat i Nigerija pridružili su se Angoli, Alžiru, Obali Bjelokosti i Gani i četvrtfinalu Afričkog kupa nacija. Egipćani su plasman osigurali i prije posljednjeg kola, a Nigerijci si nakon minimalne pobjede nad Beninom u drugom kolu samo nisu smjeli dopustiti kiks protiv Mozambika.

U Bengueli su aktualni prvaci afričkog kontinenta rano osigurali i treću pobjedu u skupini C. Spretnim pogotkom Ahmeda al-Muhamadija u sedmoj i naizgled spornim golom Emeda Meteaba u 23. minuti poveli su 2:0 protiv Benina, a svoje su vodstvo sačuvali do kraja utakmice.

U drugoj utakmici dana, Nigerija je otpor Mozambika slomila tek pri kraju prvog poluvremena. Strijelac je bio Peter Odemwingie, a isti je igrač sve dileme riješio samo dvije minute nakon povratka s odmora.

Dobra vijest za Nigeriju glasi i da je posljednjih dvadesetak minuta uspio odigrati Wolfsburgov napadač Obafemi Martins, koji je barem privremeni povratak nakon ozljede proslavio pogotkom za konačnih 3:0.

Prvoplasirani Egipat i drugoplasirana Nigerija svoje će četvrtfinalne protivnike saznati u četvrtak, kada će se rasplesti situacija u zamršenoj skupini D, gdje se prolazu još uvijek nadaju sve četiri reprezentacije (Gabon, Kamerun, Tunis i Zambija).

Afrički kup nacija, skupina C:
Egipat - Benin 2:0
Nigerija - Mozambik 3:0

Tablica:
1. Egipat 9
2. Nigerija 6
3. Benin 1
4. Mozambik 1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!