Rukomet

"Dogodio nam se kolektivni kolaps"

Antonija Pavlić • četvrtak, 21.01.2010.
"Dogodio nam se kolektivni kolaps"
Foto: EPA

Trener Islanda Gudmundur Gudmundsson nije mogao vjerovati na koji je način njegova selekcija ponovno ispustila važne bodove na Europskom rukometnom prvenstvu u Austriji. Poslije Srbije (29:29) remizirali su i s domaćinima, premda su samo 55 sekundi prije kraja imali dva zgoditka prednosti... Na kraju je završilo 37:37.

Island i Austrija otvorili su drugi krug skupine B Europskog rukometnog prvenstva i na koncu miroljubivo podijelili bodove. Triler susret je veoma lako kao konačne pobjednike mogao izroditi Islanđane, koji su 55 sekundi prije kraja držali dva pogotka prednosti, no podjela plijena na kraju je ipak bila možda i najpoštenija.

"Ono što se događalo na terenu u posljednje dvije minute bilo je pravo ludilo. Nikada u karijeri nisam doživio tako nešto", pričao je poslije susreta oduševljeni austrijski rukometaš Konrad Wilczynski.

Vezane vijesti

Strateg domaćina Dagur Sigurdsson nije iskazivao preveliku žal zbog remija. "Za mene je ovo bila veoma emotivna utakmica, a remi ćemo tretirati kao pobjedu", rekao je Islanđanin na austrijskoj klupi. "Veoma sam sretan zbog prvog osvojenog boda na prvenstvu. Moji igrači su bili fenomenalni večeras, na parketu su ostavili i zadnji atom snage, a i sreća je bila na našoj strani."

"Nošeni izvanrednom publikom gotovo smo cijeli susret igrali na rubu. No, pomogao nam je i mali pad u igri Islanda, što nije baš karakteristično za jednu tako iskusnu momčad. Svjestan sam koliko su sada razočarani."

Patrick Fölser također je bio oduševljen načinom na koji su Austrijanci izvukli bod. "Zaslužili smo bod jer smo se borili poput lavova. Nisam svjestan posljednjih sekundi, sve što sam vidio bila je da je Wagesreiterova lopta odsjela u suparničkoj mreži. Bila je to nevjerojatna utakmica, a mnogo nam je u konačnom ostvarenju pomogla publika."

Islandski šef struke Gudmundur Gudmundsson ponovno nije mogao objasniti što se dogodilo u igri srebrnog olimpijskog odličnika iz Pekinga. Na gotovo isti način bod su prvoga dana natjecanja darovali i Srbiji. "Ne znam što se događa. Možda neka vrsta kolektivog kolapsa?"

"No, na to problematično pitanje do susreta s Danskom jednostavno moramo pronaći odgovor. Obrana je ponovno zakazala; 37 zgoditaka ne bismo smjeli primiti od nikoga", bio je kategoričan.

No, jedna je pritužba otišla i na adresu sudaca. "Suci nisu poštovali osnovna pravila igre. Vrijeme je zaustavljeno i Austrijanci su dobili prigodu postići izjednačujući pogodak. Iznimno smo razočarani"

Sljedeću utakmicu igrat će protiv dobrih poznanika, selekcije Danske. "Danska igra puno brže i od Srbije i od Austrije. Morat ćemo umnogome napredovati u prezentaciji da bismo u subotu imali nekakve šanse, zaključio je.

Björgvin Gustavsson također je bio razočarana gubitkom dva boda. "Naravno da nismo sretni s dva remija. Krivica leži na nama, ali i sucima", rekao je.

Euro 2010. - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Austrija37:37Island
Srbija23:28Danska
1Island 393:88+54
2Danska 383:79+44
3Austrija 3103:101+23
4Srbija 383:94-111

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometEuro 2010
  • Najnovije
  • Najčitanije

Euro 2010. - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Austrija37:37Island
Srbija23:28Danska
1Island 393:88+54
2Danska 383:79+44
3Austrija 3103:101+23
4Srbija 383:94-111

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!