Zimski sportovi

Veterani najbolji na Streifu

Mihaela Bradovski • petak, 22.01.2010.
Veterani najbolji na Streifu
Foto: EPA

Kitzbühel je danas ugostio superveleslalomaše u predigri za ono što će uslijediti sutra - spust na jednoj od najuglednijih staza svijeta. Pobjedu u superveleslalomu odnio je Švicarac Didier Cuche ispred Austrijanca Michaela Walchhofera i njegovog sunarodnjaka Georga Streitbergera. Vrlo dobru utrku odvozio je Ivica Kostelić koji je završio na 16. mjestu...

Na Streifu su danas bili superveleslalomaši, a na vrlo teškoj stazi najbolje su se snašli švicarski veteran Didier Cuche i austrijski veteran Michael Walchhofer.

Cuche je odnio pobjedu zahvaljujući sjajnoj vožnji u donjem dijelu staze gdje je stvorio prednost i poništio zaostatke s oba prethodna prolazna vremena. Do tada je većina skijaša dosta gubila u donjem dijelu, no Cuche je tu bio uvjerljivo najbrži te u ciljnu ravninu ušao kao prvi.

Do tada je vodeći bio domaći ljubimac Michael Walchhofer koji je odličnim nastupom skinuo s vodeće pozicije do tada nedodirljivog Andreja Jermana. Tek što je Walchhofer završio s nastupom i "zapalio" publiku, na stazu je izišao Cuche i domaćoj zvijezdi dopustio svega minutu i pol držanja vodstva.

Walchhoferu u leđa gleda njegov sunarodnjak Georg Streitberger koji je bio svega stotinku sporiji što je bilo dovoljno za treće mjesto.

Korak do postolja ostao je Slovenac Andrej Jerman koji je dugo bio na vrhu, sve do izlaska na stazu Michaela Walchhofera.

Ivica Kostelić može biti vrlo zadovoljan svojim nastupom. Odvezao je stazu bez većih pogrešaka i završio kao 16. sa zaostatkom od nevelikih 77 stotinki za pobjednikom što pokazuje koliko su rezultati bili ujednačeni.

Od onih koji su krenuli s visokim startnim brojevima, treba istaknuti Johannesa Kepplera koji je utrku završio na diobi 14. mjesta s pobjednika Kitzbühela od prije dvije godine Marcom Büchelom.

Natko Zrnčić-Dim također je imao visok broj, no nije uspio ostvariti dobar plasman. Ostao je bez bodova i u cilj ušao kao 31.

Kitzbühel, superveleslalom:
1. Didier Cuche (Švicarska) 1:17.94
2. Michael Walchhofer (Austrija) +0.28
3. Georg Streitberger (Austrija) +0.29
4. Andrej Jerman (Slovenija) +0.36
5. Erik Guay (Kanada) +0.39
6. Tobias Grünenfelder (Švicarska) +0.52
6. Aksel Lund Svindal (Norveška) +0.52
8. Hannes Reichelt (Austrija) +0.61
8. Mario Scheiber (Austrija) +0.61
10. Adrian Theaux (Francuska) +0.65
...
16. Ivica Kostelić (Hrvatska) +0.77
...
31. Natko Zrnčić-Dim (Hrvatska) +1.71

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!