Nogomet

Olić i Van Gaal za žrtve na Haitiju

Borna Rupnik • petak, 22.01.2010.
Olić i Van Gaal za žrtve na Haitiju
Foto: EPA

Pod pokroviteljstvom Uefe organizirana je humanitarna nogometna utakmica kako bi se pomoglo žrtvama potresa na Haitiju, a popis potvrđenih dolazaka već je sada impresivan...

25. siječnja u Lisabonu će se odigrati prijateljska nogometna utakmica, a sav je prihod namijenjen brojnim žrtvama snažnog potresa koji je nedavno razorio Haiti.

Trenutačno posljednji koji je potvrdio svoj dolazak na Benficin Estadio da Luz je Nizozemac Louis van Gaal, trener njemačkog diva Bayerna.

"Katastrofa na Haitiju potresla je svijet, a mi ne možemo učiniti dovoljno kako bismo pomogli rješavanju problema siromaštva. Čast mi je doći u Lisabon i povesti izvanredne nogometaše na teren", rekao je Van Gaal.

Bayernov će strateg sjediti na klupi ekipe koja će se suprotstaviti All-Star sastavu Benfice.

Pod Van Gaalom zaigrat će i hrvatski reprezentativac Ivica Olić, zajedno s klupskim suigračem, Ukrajincem Timoščukom, zatim Kakom, Danielom Alvesom, Rafaelom Marquezom, Pavelom Nedvedom, Luisom Figom, Gheorgheom Hagijem i brojnim drugim zvijezdama.

Utakmica je organizirana prije svega na inicijativu Francuza Zinedinea Zidana i Brazilca Ronalda, nogometnih legendi kojima ovo nije prvi put da se posvećuju priređivanju humanitarnih događaja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!