Rukomet

"Poljaci su priznali pogrešku"

Antonija Pavlić • subota, 23.01.2010.
"Poljaci su priznali pogrešku"
Foto: EPA

Slovenski rukometaš Renato Vugrinec otkrio je kako su Poljaci nakon derbija skupine C u Innsbrucku priznali sudačku pogrešku - Slovencima su nekoliko sekundi prije kraja trebali dosuditi sedam metara, s kojim bi vrlo vjerojatno odnijeli pobjedu i u drugi krug prenijeli četiri boda...

Epskom pobjedom nad Švedskom, te remijima s Njemačkom i Poljskom, Slovenija je demantirala dežurne kritičare i plasirala se u drugi krug EP-a u Austriji. U novu skupinu prenijet će dva boda, premda je veoma lako mogla i više.

"Ne znam da li da se smijem ili da plačem. U mislima mi je zadnji pogodak protiv Njemačke, sada i Poljske... Mogli smo u daljnje natjecanje prenijeti četiri boda, no sada je gotovo i moramo se zadovoljiti s onime što imamo", rekao je igrač utakmice Renato Vugrinec.

Vezane vijesti

No, imao je i jednu zamjerku na djelitelje pravde. "Nekoliko sekundi prije kraja imali smo napad, lopta je stigla do pivota, a obrana napravila čisti prekršaj za sedam metara. Poljaci su priznali da su suci to trebali dosuditi, no to je rukomet, a lopta je okruga. Sada sve što se događalo moramo zaboraviti i biti opasni i u daljnjim susretima."

Posljednji slovenski napad prokomentirao je i Bogdan Wenta. "Nije mi drago što se poslije utakmice pričalo o sucima. No, moram priznati kako se ne bismo imali pravo buniti da su Sloveniji dosudili sedam metara nekoliko sekundi prije kraja."

"Utakmica je bila veoma emotivna. Slovenija je bila bolja momčad, a na vratima su imali izvanrednog Gorazda Škofa. No, borili smo se do kraja i na koncu izvojevali remi", misli Wenta.

Krzysztof Lijewski više se osvrnuo na sljedeću poljsku utakmicu protiv Španjolske. "Španjolska je odlična momčad, brončani su s Olimpijskih igara iz Pekinga i bit će to finale prije finala. Imat ćemo šanse jedino ako jednako veliku borbu pružimo od početka do kraja. No, vjerujem da nam to neće biti problem.

Slovenski trener Noka Serdarušić na novinarska pitanja nije mogao odgovarati zbog problema s glasom.

Euro 2010. - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Njemačka30:29Švedska
Poljska30:30Slovenija
1Poljska 384:79+55
2Slovenija 391:89+24
3Njemačka 389:90-13
4Švedska 378:84-60

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometEuro 2010
  • Najnovije
  • Najčitanije

Euro 2010. - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Njemačka30:29Švedska
Poljska30:30Slovenija
1Poljska 384:79+55
2Slovenija 391:89+24
3Njemačka 389:90-13
4Švedska 378:84-60

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!