Zimski sportovi

"Jedan od najvećih dosega"

Antonija Pavlić • subota, 23.01.2010.
"Jedan od najvećih dosega"
Foto: Davor Sajko

Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim bili su presretni sjajnim uspjehom u jednoj od najprestižnijih spustaških utrka na svijetu - legendarnom kitzbüheleškom Streifu. Ivica Kostelić doskijao je, naime, do 7. mjesta, dok je Natko Zrnčić-Dim prvi puta izborio plasman u Top 10 - pozicionirao se na 10. mjesto...

Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim u jednoj od najcjenjenijih utrka Svjetskoga kupa ispisali su novu stranicu hrvatske skijaške povijesti. Prvi puta dva Hrvata našla su se u spustaških Top 10, i to na legendarnom kitzbüheleškom Streifu.

"Presretan sam; konačno sam naplatio sve treninge i pokušaje. Prelijepo je biti u najboljih deset pred ovolikim auditorijem. Kitzbühel je posebna, legendarna utrka", misli fenomenalni 10. Natko Zrnčić-Dim. Najbolji prethodni rezultat u spustu bilo mu je 18. mjesto, također iz Kitzbühela.

Vezane vijesti

"Nisam bio nervozan. Čitav sam dan odlično raspoložen, osjećao sam da mogu ponoviti sjajne prezentacije s treninga. Pratio sam i Ivicu i vidio njegov uspjeh, no to mi nije poremetilo koncentraciju. Sretan sam zbog njega", misli 23-godišnji Zagrepčanin.

"Natko je odličan skijaš i pred njim je iznimno svijetla i uspješna budućnost. Nije mali uspjeh s 23 godine biti među najboljih deset na Streifu", komentirao je sjajan Natkov nastup Ivica Kostelić.

"Moram priznati kako ovaj rezultat definitivno nisam očekivao", otkrio je Profesor, koji je najbolji do sada bio u francuskom Chamonixu - 8. Prije današnje utrke poželio si je barem jednu prezentaciju sa službenog treninga, poziciju od 15. - 20. No, ispalo je nemjerljivo bolje.

"Sedmoj poziciji na Streifu ne bih se nadao ni da sam potpuno zdrav", rekao je, aludirajući na probleme s leđima, s kojima se borio na početku sezone i operaciju koljena, od koje je proteklo tek 40-ak dana.

"Natkov i moj uspjeh u Kitzbühelu zasigurno je jedan od najvećih dosega u povijesti hrvatskog skijanja", potvrdio je. "Pomogli su mi savjeti Andreja Jermana, koji se prije nas spustio Streifom, a moram čestitati i serviseru, koji je fantastično pripremio skije za ravan dio staze."

Dan ranije u superveleslalomu je na istoj stazi bio 16., za Cucheom zaostavši samo 77 stotinki sekunde. No, imao je nesreću da je prvih 30 bilo stisnuto u praktički sekundu i pol. "Mogao sam bolje, razlike su bile minimalne. Dosta sam vremena izgubio u donjem dijelu staze, no vjerujem kako će mi sve ove 'nesreće' jednom doći na naplatu."

Uz Hrvatsku dva predstavnika u najboljih deset imaju još samo Švicarska i Austrija, svjetske skijaške velesile.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.01.2010. u 05:43
    janez pa barem u skijanju su si hrvati i slovenci dobri hehehe....
    Obrisan korisnik
  • Janez_23.01.2010. u 16:20
    Ljepo od Ivice, da se zahvalio Jermanu ;)
    Janez_