Zimski sportovi

Kostelić: "Sprovod klasične kombinacije"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 25.01.2010.
Kostelić: "Sprovod klasične kombinacije"
Foto: EPA

Nakon što je u klasičnoj kombinaciji u Kitzbühelu ostavio konkurenciju daleko iza sebe, svjetski su mediji prenijeli izjavu Ivice Kostelića o nestanku te discipline...

Ivica Kostelić još se jednom upisao u skijašku povijest, uspevši se na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja u legendarnom Kitzbühelu, koji ima gotovo kultni status.

"Pobjeda u Kitzbühelu je drukčija kategorija pobjede. Znam da se tu održava i teniski turnir, ali Kitzbühel je sinonim za skijanje", izjavio je presretni Kostelić, otkrivši potom čime nije ni najmanje sretan.

Vezane vijesti

"Nažalost, ova je utrka predstavljala sprovod klasične kombinacije", istaknuo je naš najbolji skijaš, koji se teško miri s činjenicom da spust i dvije slalomske vožnje polako mijenjaju skraćeni spust ili superveleslalom te jedna slalomska vožnja, odnosno superkombinacija.

"Sve se odvija u tom smjeru. Pretpostavljam da ću biti dio povijesti jer sam uhvatio zadnji vlak klasične kombinacije. To je veliki gubitak za današnji skijaški svijet", dodao je Ivica Kostelić.

S njime se djelomčno složio i Silvan Zurbriggen, koji je potvrdio nedavnu Kostelićevu izjavu da je super-kombinacija uvreda za slalomaše. "Slalomska je vožnja pritom uvijek vrlo jednostavna", rekao je Švicarac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!