Zimski sportovi

Pranger vodi, Kostelić tek 11.

Matej Milanović • utorak, 26.01.2010.
Pranger vodi, Kostelić tek 11.
Foto: Kristijan Komarica

Nakon prve vožnje noćnog slaloma u Schladmingu na vodećoj poziciji je Manfred Pranger, drugi je Reinfried Herbst, a treći Silvan Zurbriggen. U utrci koju su okarakterizirali veliki zaostaci Ivica Kostelić zauzima tek 11. poziciju, dok je Natko Zrnčić-Dim bio 34...

Najbolji u prvoj vožnji noćnog slaloma u Schladmingu bio je ujedno i prvi skijaš koji je krenuo na stazu, Manfred Pranger koji je stazom prošao u vremenu od 52 sekunde i 14 stotinki. Ivica Kostelić nije najbolje odradio svoju nastup.

U gornjem dijelu je najbolji hrvatski skijaš zaostajao svega 11 stotinki sekunde, no u srednjem sektoru staze je izgubio 88 stotinki, a do cilja je došao s ogromnim zaostatkom od dvije sekunde i osam stotinki što je bilo dovoljno za 11. mjesto.

Općenito su razlike bile jako velike, ali je i bilo dosta iznenađenja. Reinfried Herbst bio je drugi i zaostao šest desetinki, a Silvan Zurbriggen i Benjamin Raich završili su treći odnosno četvrti s oko devet desetinki sekunde zaostatka. Svi ostali skupili su barem sekundu zaostatka za prvim. Peto mjesto zauzeo je Manfred Moelgg, a odlično šesto Julien Cousineau iz Kanade. Sedmi i deveti bili su Šveđani Andre Myhrer i Matthias Hargin, a osmo mjesto zauzeo je Julien Lizeroux.

Top 10 je odličnom vožnjom zatvorio Wolfgang Hörl čiji je zaostatak za samo dvije stotinke bio manji od dvije sekunde. Valja spomenuti dobre nastupe Jimmyja Cochrana i Ursa Imbodena koji su bili 11., odnosno 12. Jako loš nastup imao je pak Mario Matt s tri sekunde i 86 stotinki zaostatka.

Svjetski skijaški kup, Schladming, 1. vožnja slaloma:
1. Manfred Pranger (Austrija, VOELKL) 52,14
2. Reinfried Herbst (Austrija, BLIZZARD) +0,59
3. Silvan Zurbriggen (Švicarska, ROSSIGNOL) +0,91
4. Benjamin Raich (Austrija, ATOMIC) +0,92
5. Manfred Moelgg (Italija, FISCHER) +1,31
6. Julien Cousineau (Kanada, FISCHER) +1,52
7. Andre Myhrer (Švedska, NORDICA) +1,64
8. Julien Lizeroux (Francuska, DYNASTAR) +1,81
9. Mattias Hargin (Švedska, NORDICA) +1,97
10. Wolfgang Hörl (Austrija, BLIZZARD) +1,98

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!