Nogomet

"Utakmica na život i smrt"

Borna Rupnik • srijeda, 27.01.2010.
"Utakmica na život i smrt"
Foto: EPA

Utakmice Alžira i Egipta obično se igraju "na nož" same po sebi, a nakon infarktnog raspleta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, polufinale Afričkog kupa nacija moglo bi biti, najavljuje Mohamed Zidan, pravi rat...

"To je utakmica na život i smrt", kratko i jasno postavio je stvari egipatski napadač Mohamed Zidan prije ogleda svoje reprezentacije s Alžirom u polufinalu afričkog kontinentalnog prvenstva.

"Obje će strane utakmicu shvatiti poput rata. Nama je taj dvoboj prilika da dokažemo kako smo zaslužili mjesto na Svjetskom prvenstvu. Pobijedimo li Alžirce, moći ćemo pratiti zbivanja u Južnoafričkoj Republici s ponosom", nastavio je Zidan.

Naime, Egipćane još uvijek peče majstorica odigrana u Sudanu. Izborili su je u petoj minuti sudačke nadoknade posljednjeg kvalifikacijskog kola, ali je u Sudanu Alžir slavio s minimalnih 1:0, uz brojne burne događaje na terenu i izvan njega.

"Mi ćemo igrati bez pritiska. Mi smo branitelji naslova i bolji smo od njih. Cijeli će svijet to vidjeti", hrabro govori Egipćanin, no Alžir se prije svega iskazao u četvrtfinalu, kada je dobio već izgubljenu utakmicu protiv prvih favorita turnira, Obale Bjelokosti.

Zidan je naposljetku istaknuo ulogu svog izbornika, Hassana Shehate: "Dobar je trener i radi s nama već pet godina. U dobrim smo odnosima s njim, on nam je poput oca i svi ga reprezentativci vole. Igramo s njim i šalimo se s njim. Rijetko se viđa trener njegovih godina koji je u tako bliskim odnosima sa svojom momčadi".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.01.2010. u 21:54
    Idemo Faraoni
    Obrisan korisnik