Carling Cup, polufinale, 27.01.2010, 20:45 h
Manchester United
Manchester United 3:1 Manchester City
Manchester City

Video: Rooney odveo United na Wembley

Marin Vuković • srijeda, 27.01.2010.
Video: Rooney odveo United na Wembley
Foto: EPA

Manchester United je u uzvratnoj utakmici polufinala Carling kupa uspio nadoknaditi prednost svoga gradskog rivala i pobjedom od 3:1 izboriti vizu za finale na Wembleyju. Još jedan nezaboravni gradski derbi odlučen je u trećoj minuti sudačke nadoknade kada je Wayne Rooney pronašao put do mreže Shayja Givena i navijačima Manchester Cityja uništio san o osvajanju trofeja već ove sezone.

Previše oprezno prvo i fantastično drugo poluvrijeme vidjeli su gledatelji na Old Traffordu, koji je još jednom svjedočio pobjedi Manchester Uniteda u sudačkoj nadoknadi, baš kao i u prvenstvenoj utakmici koju je prije nekoliko mjeseci odlučio Michael Owen. Čovjek odluke ovaj put bio je Wayne Rooney, a ponovno je puno problema Unitedu stvorio Carlos Tevez.

Mnogi su ostali iznenađeni sastavom Manchester Uniteda u kojem se od početka utakmice našao samo jedan istureni napadač, no malo će tko moći prigovoriti Alexu Fergusonu nakon još jedne uspješne večeri kluba s Old Trafforda. United se dosta mučio u prvom poluvremenu, koje su obje momčadi odigrale oprezno i s previše nervoze. Usprkos tome što je posjed lopte bio na strani Uniteda, bliže pogotku u tom su razdoblju bili gosti, koji su mogli povesti nakon udarca glavom Carlosa Teveza.

Puno se toga promijenilo u nastavku, a posebno u 52. minuti kada je United došao do vodećeg pogotka. Nakon gužve u šesnaestercu lopta je došla do Paula Scholesa, čiji je snažni prizemni udarac u donjem desnom kutu Givenova gola. Vodstvo je dalo krila igračima Uniteda koji su prebacili u višu brzinu i dvadesetak minuta kasnije udvostručili svoju prednost.

U 71. minuti sjajno je u petercu Cityja reagirao Michael Carrick i iz teške situacije iskosa iznenadio Shaya Givena za vodstvo Uniteda od 2:0. Samo nekoliko minuta kasnije Rooney je sa samo pet metara promašio stopostotnu priliku, a ubrzo se pokazalo koliko je taj promašaj mogao biti koban.

Vječno opasni Carlos Tevez majstorski je reagirao na ubačaj s lijeve strane i u 76. minuti vratio Manchester City u utakmicu. U tim je trenucima rezultat iz prve utakmice bio potpuno izjednačen i susret je išao prema produžecima, no Crveni vragovi još su jednom pokazali da su im završnice posebna specijalnost.

Prvo je Given fantastičnom reakcijom spasio svoja vrata nakon udarca glavom Darrena Fletchera, ali nakon kornera koji je uslijedio ponovno je zaspala Cityjeva obrana i Rooney je postavio konačnih 3:1. U nedjelju, 28. veljače, u finalu Carling kupa na Wembleyju sastat će se Manchester United i Aston Villa te odlučiti o osvajaču prvog trofeja 2010. godine.


Alex Ferguson: "Bio je to derbi, a u derbijima uvijek želite pobijediti jer to su utakmice s posebnim začinom, nakon kojih dolazi posebno slavlje. Imali smo strpljenja i kada smo ubacili u višu brzinu bili smo stalna prijetnja. Mislim da je Wayne Rooney odigrao utakmicu svjetske klase, bio je još bolji nego u subotu kada je postigao četiri pogotka. Fenomenalno!"

Roberto Mancini: Igrali smo vrlo dobro, pod pritiskom smo bili samo deset minuta i u tih deset minuta nismo imali sreće. Ostatak utakmice odigrali smo vrlo dobro i žao mi je igrača i navijača. Svi komplimenti mojim igračima, a sada idemo osvojiti FA kup."

Wayne Rooney: "Kad smo ih pritisnuli nisu znali gdje su i nisu nam mogli ništa. Darren Fletcher je još jednom bio nevjerojatan, a tako igra već godinama. Na neki način on je neopjevani heroj ove momčadi bez koje ne bi bilo ni ovakvog Uniteda. On je jednostavno svjetska klasa i ne bih ga mijenjao ni za jednog igrača."

Carling Cup

polufinale

Blackburn0:1Aston Villa
Manchester City2:1Manchester United
Aston Villa6:4Blackburn
Manchester United3:1Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Carling Cup

polufinale

Blackburn0:1Aston Villa
Manchester City2:1Manchester United
Aston Villa6:4Blackburn
Manchester United3:1Manchester City

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • H.E. Pennypacker28.01.2010. u 02:28
    manchester sve više počinje podsjećati na milan s ovim golovima na samom kraju utakmice. i moram priznat da mi se to baš i ne sviđa :D
    H.E. Pennypacker