Košarka

"Nismo zadržali ritam"

Ivor Krapac • četvrtak, 28.01.2010.
"Nismo zadržali ritam"
Foto: Davor Sajko

Velimir Perasović bio je zadovoljan većim dijelom Cibonine predstave u prvom kolu euroligaškog Topa 16, no kako se dogodio poraz, nije bilo razloga za potpuno zadovoljstvo. Protiv Himkija je sve izgledalo dobro do završnice utakmice, domaći su tada ipak došli na svoje...

Dobri za pariranje u većem dijelu susreta, nedovoljno dobri da bi izdržali do kraja - u takvom su se svjetlu košarkaši Cibone pokazali na gostovanju u Rusiji u prvom nastupu u Topu 16, kako je nakon poraza pred novinarima priznao i Velimir Perasović. Za pobjede u ovom društvu trebat će se igrati svih 40 minuta, bez crnih rupa, a Cibosima to ovog puta nije uspjelo.

"Igrali smo dobro 32 minute, dok smo u posljednjih osam imali tjelesnih problema, nismo zadržali isti ritam", kazao je Peras, ponavljajući ono što je pričao i u najavi utakmice - Himki je jako dobra momčad s puno kvalitetnih igrača: "Krajem susreta igrali su bolje od nas. McCarty je zabijao, Javtokas skakao, a Raul Lopez vukao kontre".

Himkijev trener Sergio Scariolo istaknuo je da je pobjednički start u Topu 16 uvijek važan, dodajući da su se sreli s momčadi koja ima puno europskog iskustva, pritom vjerojatno misleći na Cibonin klupski ugled i rezultate - za ovosezonsku momčad Cibosa teško bi se moglo reći da im je iskustvo jača strana.

"Tjelesno smo u dobrom stanju, danas smo imali puno energije za obranu i trčanje. Na kraju utakmice pomogla nam je zona, a zadovoljan sam što smo imali osam izgubljenih lopti i 17 asistencija", dodao je Scariolo, koji - kako se pokazalo i ovog puta - na raspolaganju ima dovoljno jaku momčad da bi mogao poremetiti planove Olympiacosu i Caji Laboral, favoritima za prolazak u četvrtfinale.

Euroliga, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Himki83:70Cibona
Baskonia85:89Olympiakos
1Olympiakos 51+32
2Baskonia 33-6
3Himki 33-11
4Cibona 15-15

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Himki83:70Cibona
Baskonia85:89Olympiakos
1Olympiakos 51+32
2Baskonia 33-6
3Himki 33-11
4Cibona 15-15

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!