Nogomet

Egipat pregazio nervozne Alžirce

Ante Jukić • četvrtak, 28.01.2010.
Egipat pregazio nervozne Alžirce
Foto: EPA

Nogometaši Gane doznali su ime svog protivnika u finalu Afričkog kupa nacija. Bit će to Egipat, koji je u drugom polufinalu rezultatom 4:0 nadigrao Alžir...

Branitelji naslova na korak su od obrane naslova. Egipćani su večeras uvjerljivo pobijedili svoje velike rivale Alžirce, i u finalnom dvoboju s Ganom tražit će još jedan, ukupno sedmi trijumf na prvenstvu "crnog" kontinenta.

Ključni trenutak ove polufinalne utakmice dogodio se u 36. minuti, kada su faraoni dobili dva poklona u jednom. Start Hallichea u šesnaestercu sudac utakmice okarakterizirao je kaznenim udarcem, ali i drugim žutim kartonom za ovog obrambenog igrača, što je Alžirce gurnulo u vrlo tešku situaciju. Loše je postalo lošije kada je Hosni realizirao jedanaesterac i osigurao Egiptu prednost prije odlaska na odmor.

Vezane vijesti

Nada Alžira u neki ludi preokret i plasman u finale s igračem manje tinjala je do 65. minute, a onda je Zidan pogodio za 2:0 i otklonio sve dvojbe oko pobjednika. Samo nekoliko minuta kasnije Alžirci su dobili i drugi crveni karton na utakmici (Belhadj), tako da su Egipćani dobili priliku još malo "podebljati" svoju pobjedu.

Pogocima Abdel-Shafyja iz 81. i Geda iz 90. minute postavili su konačnih 4:0, a treba reći da su Alžirci netom prije četvrtog gola uspjeli zaraditi i treći crveni karton. Dobio ga je vratar Chaouchi, nakon grubog prekršaja nad strijelcem posljednjeg pogotka Egipta, Gedom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!