Zimski sportovi

Vonn prema novoj pobjedi

Mihaela Bradovski • petak, 29.01.2010.
Vonn prema novoj pobjedi
Foto: EPA

Superkombinacijski spust u St. Moritzu doveo je Lindsey Vonn pred vrata nove pobjede u Svjetskom kupu. Vonn se trenutno nalazi na drugom mjestu, a ispred nje je samo Andrea Fischbacher koja nije tako dobra u slalomu...

Andrea Fischbacher odvezla je najbolje superkombinacijski spust i nalazi se u vodstvu s 33 stotinke prednosti ispred Lindsey Vonn. Međutim Fischbacher nije posebno dobra u slalomu i jako teško će zadržati tu prednost što Vonn stavlja u ulogu velikog favorita za novu pobjedu.

Fischbacher vrlo rijetko dolazi do bodova u Svjetskom kupu u slalomu, no ovdje će zasigurno uzeti pregršt bodova u superkombinaciji jer je zaostatak ostalih izuzev Vonn prilično velik.

Vezane vijesti

Vonn slalomsku vožnju treba odvesti mirno i bez većih pogrešaka i to bi joj trebalo garantirati pobjedu.

Određenu prijetnju sjajnoj Amerikanki trebala bi predstavljati sunarodnjakinja Julia Mancuso koja je sa startnim brojem 50 doskijala do izvrsnog trećeg mjesta i za vodećom Fischbacher zaostaje 87 stotinki.

Od onih koje bi mogle nešto više napraviti u slalomskoj vožnji, Anja Paerson je trenutno osma sa sekundom i 15 stotinki zaostatka, a Michaela Kirchgasser je 11. sa sekundom i 40 stotinki.

Maria Riesch koja se nadala visokom plasmanu nije završila spust, a ostale koje mogu nešto više napraviti u slalomu zaostaju za vodećom više od dvije sekunde.

St. Moritz, spust, superkombinacija:
1. Andrea Fischbacher (Austrija) 1:16.28
2. Lindsey Vonn (SAD) +0.33
3. Julia Mancuso (SAD) +0.87
4. Gina Stechert (Njemačka) +0.91
5. Maruša Ferk (Slovenija) +1.04
6. Marie Marchand-Arvier (Francuska) +1.10
7. Nadja Kramer (Švicarska) +1.11
8. Anja Paerson (Švedska) +1.15
9. Nadia Fanchini (Italija) +1.22
9. Fabienne Suter (Švicarska) +1.22...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!