Zimski sportovi

Ligety u Sloveniji nadmudrio Svindala

Borna Rupnik • petak, 29.01.2010.
Ligety u Sloveniji nadmudrio Svindala
Foto: EPA

Ted Ligety pobjednik je veleslaloma u Kranjskoj Gori. Aksel Lund Svindal imao je prije druge vožnje minimalnu stotinku prednosti, no Amerikanac je drugu vožnju odradio znatno bolje...

Samo je stotinka dijela prvoplasiranog Aksela Lunda Svindala i drugoplasiranog Teda Ligetyja nakon prve veleslalomske vožnje u Kranjskoj Gori. No, Norvežanin je naposljetku propustio uspeti se na pobjedničko postolje, a slava je pripala američkom skijašu.

Ligety je Svindala naposljetku ostavio na 82 stotinke zaostatka, a vrlo dobrom drugom vožnjom na drugo se mjesto probio Austrijanac Marcel Hirscher. Svindalov sunarodnjak Kjetil Jansrud doskijao je sa šestog na treće mjesto.

Vezane vijesti

Davide Simoncelli završio je kao peti, a izvrstan je rezultat ostvario Francuz Cyprien Richard, koji je svoj plasman iz prve vožnje popravio za još tri mjesta. Švicarac Carlo Janka ciljem je prošao sedmi, a Massimiliano Blardone deveti.

Još jedan kandidat za mali kristalni globus i vodeći u ukupnom poretku, Austrijanac Benjamin Raich, utrku je završio na 11. mjestu.

Naš Ivica Kostelić od natjecanja se oprostio padom u prvoj vožnji, no sreća u nesreći je da prema prvim informacijama nije ozlijeđen.

Kranjska Gora, veleslalom (M):
1. Ted Ligety (SAD) 2:22.02
2. Marcel Hirscher (Austrija) +0.34
3. Kjetil Jansrud (Norveška) +0.51
4. Aksel Lund Svindal (Norveška) +0.82
5. Davide Simoncelli (Italija) +0.98
6. Cyprien Richard (Francuska) +1.04
7. Carlo Janka (Švicarska) +1.30
8. Manfred Moelgg (Italija) +1.59
9. Massimiliano Blardone (Italija) +1.60
10. Romed Baumann (Austrija) +2.16
...
54. Dalibor Šamšal (Hrvatska) +7.82

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!