Zimski sportovi

Razzoli tijesno vodi, Kostelić 13.

Antonija Pavlić • nedjelja, 31.01.2010.
Razzoli tijesno vodi, Kostelić 13.
Foto: Kristijan Komarica

Prvu vožnju osmog slaloma sezone u Kranjskoj Gori, na Pokalu Vitranc, najbolje je odvozio Talijan Giuliano Razzoli. Iza sljemenskog kralja pozicionirali su Austrijanci Reinfried Herbst i Benjamin Raich, a zanimljivo je spomenuti kako se sve do 13. skijaša zaostatak ne penje na više od sekunde. Ivica Kostelić s 99 stotinki zaostatka zaokružuje skupinu skijaša stiješnjenih u sekundi zaostatka...

Sljemenski kralj Giuliano Razzoli najbolje je odradio prvu vožnju osmog slaloma sezone u Kranjskoj Gori. Na stazi Podkoren 3 mladi Talijan akumulirao je dvije stotinke prednosti ispred vodećeg slalomaša svijeta Reinfrieda Herbsta, te 26 ispred Benjamina Raicha.

Uzbudljivu i neizvjesnu drugu vožnju garantiraju i zaostaci narednih desetak skijaša. Kanađanin Michael Janyk na četvrtom mjestu za Razzolijem zaostaje 32 stotinke, Manfred Pranger upisao je 34 stotinke sporije vrijeme, a Silvan Zurbriggen na šestoj poziciji drži 41 stotinku "plusa".

Vezane vijesti

S nešto više od pola sekunde zaostatka u drugu vožnju startat će skijaš koji u redoslijedu vodećih slalomaša svijeta za Herbstom kaska samo tri boda, Julien Lizeroux, te koji će prije posljednjeg slaloma u Garmisch-Partenkirchenu tražiti što bolji plasman kako ne bi već i prije završnice izgubio šansu za podizanje Malog kristalnog globusa.

U sekundu zaostatka ugurali su se još i Šveđani Mattias Hargin i Andre Myhrer, Ted Ligety, Steve Missillier i Felix Neureuther, a na 13. mjesto pozicionirao se najbolji hrvatski skijaš, Ivica Kostelić.

Profesor je stazu koju je postavio Šveđanin Pfeifer prošao bez vidljivih pogrešaka, no naporan siječanjski program Svjetskoga kupa itekako se počeo osjećati na najkompletnijem svjetskom skijašu i umor je, nažalost, učinio svoje. Vožnja bez pravog ritma i brzine donijela mu je 99 stotinki slabije vrijeme od Razzolija, premda je i taj zaostatka dostatan da se dobrom drugom vožnjom pomakne čak i u najboljih pet.

Natko Zrnčić Dim odvozio je solidno, no u utrci s iznimno malim zaostacima nije uspio izboriti treći ulazak u drugu vožnju u karijeri. Za taj mu je podvig nedostajalo 39 stotinki bolje vrijeme; sa zaostatkom od 2.80 plasirao se na 33. mjesto. Dalibor Šamšal nije završio vožnju.

Svjetski kup, Kranjska Gora, slalom:
1. Giuliano Razzoli (Italija, NORDICA) 54.02
2. Reinfried Herbst (Austrija, BLIZZARD) +0.02
3. Benjamin Raich (Austrija, ATOMIC) +0.26
4. Michael Janyk (Kanada, ROSSIGNOL) +0.32
5. Manfred Pranger (Austrija, VOELKL) +0.34
6. Silvan Zurbriggen (Švicarska, HEAD) +0.41
7. Julien Lizeroux (Francuska, DYNASTAR) +0.55
8. Mattias Hargin (Švedska, NORDICA) +0.69
9. Andre Myhrer (Švedska, NORDICA) +0.72
10. Ted Ligety (SAD, ROSSIGNOL) +0.83
...
13. Ivica Kostelić (Hrvatska, FISCHER) +0.99
...
33. Natko Zrnčić Dim (Hrvatska, ATOMIC) +2.80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!