Nogomet

Nakon 15 godina Ayala se vratio kući

Maja Giljanović • srijeda, 03.02.2010.
Nakon 15 godina Ayala se vratio kući
Foto: Sandro Donda

15 godina nakon što je iz River Platea otišao u svijet Roberto Ayala se vratio u Argentinu. Rekordnih 63 puta kapetan Gaučosa napustio je Zaragozu i kao slobodan igrač potpisao za Racing Club iz Buenos Airesa.

Roberto Ayala je posljednju utakmicu u svojoj Argentini odigrao prije desetljeća i pol u majici River Platea i nakon putešestvija za Napoli, Milan, Valenciju i Zaragozu u 37. se godini vratio u Buenos Aires. Rekordnih 63 puta kapetan Argentine (2007. je prestigao Diega Maradonu), koji je u razdoblju od 1994. do 2007. odigrao ukupno 115 utakmica u reprezentativnom dresu i nastupio na tri Svjetska prvenstva, nakon sedam godina provedenih u Valenciji (183 nastupa) i tri u Zaragozi (75) napustio je Španjolsku čistih papira i karijeru odlučio okončati kući u Argentini.

Za svog bivšeg igrača zanimanje je pokazao i River, spominjao se i Independiente, ali Racing je bio najkonkretniji: "Racing je jedini klub koji je otišao dalje od riječi, ostali su bili zainteresirani samo na papiru. Racingu je doista bilo stalo i zato sam tu, motiviran da mu pomognem dosegnuti slavne dane".

Racing je jedan od pet najvećih argentinskih klubova - osnovan 1903. osvojio je 16 naslova prvaka Argentine, jednu Copu Libertadores (1967.) i jedan Interkontinentalni kup (1988.), ali je posljednjih godina pao na niske grane. Lani je u Aperturi jedva izvukao živu glavu i izbjegao ispadanje iz lige, a posljednju je titulu osvojio prije devet godina nakon više od 40 godina frustracija.

Racing je Clausuru otvorio slavljem u prvom kolu protiv Rosarija (3:0), ali je sinoć izgubio u Santa Feu od Colona (1:2) i jedan od najvećih obrambenih igrača u povijesti argentinskog nogometa, koji je u karijeri osvojio olimpijsku titulu (2004. u Ateni) na reprezentativnom planu i u klupskim je bojama bio prvak Argentine (River 1994.), prvak Italije (Milan 1999.), prvak Španjolske (Valencia 2002., 2004.) i pobjednik Kupa UEFA (Valencia 2004.), garancija je svjetlijih dana velikog kluba.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!