Zimski sportovi

Kostelićev startni broj pomogao Haitiju

Borna Rupnik • srijeda, 03.02.2010.
Kostelićev startni broj pomogao Haitiju
Foto: EPA

Spustaši koji su 23. siječnja vozili u legendarnom Kitzbühelu odlučili su prodajom svojih startnih brojeva pomoći žrtvama potresa na Haitiju. Među njima su, naravno, bili i naši Ivica Kostelić te Natko Zrnčić-Dim...

Popularni Streif i ove je godine ugostio najbolje svjetske spustaše, a oni su poslije utrke upriličili humanitarnu akciju kako bi pomogli žrtvama razornog potresa na Haitiju - svoje su startne brojeve odlučili prodati putem internetske dražbe.

Najveći je iznos platio kupac startnog broja Didiera Cuchea, pobjednika utrke, koji je za suvenir ovog Švicarca izdvojio više od 11 tisuća eura. Primjerice, startni broj Bodea Millera prodan je za 1.800 eura.

Najbolji hrvatski skijaš, Ivica Kostelić, Haitiju je zaradio 893 eura i tako dao svoj doprinos u prikupljanju ukupno 56.193,05 eura. Za startni broj Natka Zrnčića-Dima plaćeno je 515 eura. Podsjetimo, Kostelić i Zrnčić-Dim sjajnim su se vožnjama upisali u povijest našeg skijanja, osvojivši sedmo i deseto mjesto.

Akciju su inicirali Aksel Lund Svindal i Marco Büchel.

Skijašice su primjer svojih muških kolega slijedile u Cortini d'Ampezzo. Očekivano, najtraženija je roba bio startni broj Amerikanke Lindsey Vonn, prodan za 8.600 američkih dolara.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!