Tenis

Veićeva nesreća sretna Karloviću

Ivor Krapac • srijeda, 03.02.2010.
Veićeva nesreća sretna Karloviću
Foto: Kristijan Komarica

Ivo Karlović upotpunio je trolist pobjeda vodećih hrvatskih tenisača u prvom kolu PBZ Zagreb Indoorsa. No, za razliku od Marina Čilića i Ivana Ljubičića, Karlo je prošao skraćenim putem - predajom Antonija Veića, kojeg je pogodila nesreća nakon krivog doskoka na nogu u ranoj fazi meča...

Činilo se da ga čeka najteži posao, no kako se pokazalo, Ivo Karlović je od trojice glavnih domaćih aduta najbrže došao do osmine finala. Karla je u drugo kolo poslala ozljeda lijevog gležnja Antonija Veića, koja ga je nagnala na predaju kada je imao break prednosti i bio blizu uzimanja prvog seta, uoči servisa kod vodstva od 5:4.

Nesretni Veićev trenutak dogodio se nešto ranije, u prvom poenu Karlovićevog servis-gema kod zaostatka od 3:1. "Nakon što sam doskočio poslije reterna, 'zaplesala' mi je noga i stradao gležanj. Boljelo me cijelo vrijeme dok sam igrao, posebno kod servisa i promjene smjera, a nisam htio raditi cirkus na terenu", približio je Antonio ono što se dogodilo i zbog čega je odlučio predati.

Bio je to kraj kakvog nitko ne želi, dok je početak Veiću bio puno ljepši - uz break u prvom gemu i držanje servisa do predaje. Srećom, ne čini se da je ozljeda ozbiljnija, Antonio vjeruje da će idućeg tjedna ponovno trenirati, a iza toga otići na dva Challengera u Maroku, koje ima u planu.

Ni Karlo nije bio zadovoljan što je ovako završilo, iako je za njega ispalo sretno: "Antonio i ja smo dobri prijatelji, ovo je zbilja razočaravajuće za njega i njegove, ušao je u pravu formu, odigrao odlično u Australiji."

Početak na nekom novom turniru obično nije lak, a Ivo je imao posebno težak posao zbog dugog ostanka na Australian Openu, gdje je sa Srbinom Dušanom Vemićem igrao polufinale parova. "Na početku sam se osjećao jako umorno, u Australiji je sad osam ujutro, a ja nisam jutarnji tip i nisam se prilagodio", kazao je, napola u šali.

Iako je na početku meča, po Veićevom dojmu, djelovao uplašeno, Ivo smatra da nije bio takav: "Ne, nemam se čega bojati, više nisam klinac... Osjećao sam malu nervozu što je normalno s obzirom da igram kod kuće, a to nije često, no imao sam osjećaj da sam igrao sve bolje kako je susret odmicao."

U četvrtak u posljednjem meču dana u Ledenoj dvorani, nakon ogleda Marina Čilića i Daniela Köllerera, Ivo će se boriti za četvrtfinale, a s druge strane mreže bit će igrač o kojem ne zna puno - francuski kvalifikant Alexandre Sidorenko (187.), koji je na startu sa 7:6(5), 3:6 i 6:3 prošao Belgijca Rubena Bemelmansa.

"Iskreno, ne znam još ništa o njegovoj igri, znam ga iz viđenja, ali nisam gledao kako igra", najavio je Karlović, dodajući što kani napraviti da upozna 21-godišnjeg Francuza: "Otići ću na Internet, proučit ću ga na youtubeu."

S obzirom da je Karlo već jako dobro poznat u teniskim krugovima, Sidorenku će barem tu biti lakše, neće morati trošiti vrijeme na "kopanje" youtube-snimki...

PBZ Zagreb Indoors, 3.2.2010., prvo kolo: Karlović (Hrvatska, 7) - Veić (Hrvatska, WC) 4:5, predaja Veića.

Osmina finala: Troicki (Srbija, 4) - Kukuškin (Kazahstan) 7:5, 7:5.

Parovi, prvo kolo: Kohlmann/Peya (Njemačka/Austrija) - Marray/J. Murray (Velika Britanija) 2:6, 7:6(1), 10:7.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!