Košarka

Partizan skinuo Barceloni prvi skalp

Borna Rupnik • srijeda, 03.02.2010.
Partizan skinuo Barceloni prvi skalp
Foto: EPA

Još je jednom Partizan svladao favoriziranog europskog protivnika. U Beogradu je po prvi puta ove sezone poraz morala priznati Barcelona...

Košarkaši Partizana ostvarili su i drugu pobjedu u drugom krugu Eurolige. Nakon senzacionalne pobjede usred Atene, sastav Duška Vujoševića prvi je ove sezone pronašao lijek za dosad nedodirljivu Barcelonu, u trileru koji se protegnuo i na produžetak.

Partizan je Barcelonu iznenadio već u uvodne tri minute, serijom 10:0. Prvi koš za Katalonce postigao je Boniface Ndong na ulasku u četvrtu minutu, a domaćini su stečenu prednost čuvali uobičajeno čvrstom igrom u obrani, ne dopustivši kandidatu za prvaka Europe da im zabije više od 12 koševa, od čega je čak polovicu (dvije trice) zabio slovenski reprezentativac Jaka Lakovič.

Ni druga četvrtina nije bila znatno drukčija. Barcelonin je napad sveden na identičan učinak, a Beograđani su pogađali dovoljno da na odmor odu s 35:24 u džepu. Gosti su do daha došli tek u nastavku susreta: proigrali su Ricky Rubio, Pete Mickael, Erazem Lorbek i Gianluca Basile, a konačno je proradila i defenziva. Iz igre je u Partizanovim redovima pogađao samo Jan Vesely te je Barcelona treću dionicu dobila rezultatom 23:8 i tako s vodstvom ušla u završnih deset minuta.

Četiri poena Petea Mickeala i nova trica Jake Lakoviča odveli su španjolskog predstavnika do nemalih 54:45, no Partizan se nije predao. Štoviše, ušao je niz na koji Barcelona nije imala odgovor: dalekometni ubačaj Lawrencea Robertsa minutu prije kraja ispisao je na semaforu 61:56, na oduševljenje prisutnih gledatelja.

Međutim, ni tu nije bio kraj. Juan Carlos Navarro smanjuje zaostatak s linije slobodnih bacanja, Petar Božić promašuje, Vraneš gubi loptu, a Jaka Lakovič pogađa još jednu tricu za poravnanje i produžetak. Naime, ni Roberts ni Lakovič nisu bili precizni u zadnjim napadima svojih momčadi.

Dodatnih pet minuta polako je klizilo na Barceloninu stranu, zahvaljujući poenima Erazema Lorbeka za 66:63, ali je isti igrač izgubio dvije važne lopte te uz Lakovičev promašaj omogućio Robertsu i Aleksandru Rašiću preokret za 67:66. Zadnju su riječ imali suci, odlučivši da pri posljednjem šutu Petea Mickaela ništa nije bilo neregularno.

Strijelce Partizana predvodili su Vesely (13), Roberts (12) i Rašić (11), a Vesely i Roberts uhvatili su zajedno čak 26 lopti. Lakovičevih 14 i Lorbekovih 10 pogodaka pokazalo se nedovoljnim, premda Barcelona nije promašila niti jedno jedino slobodno bacanje.

Euroliga, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Partizan67:66 *Barcelona
Maroussi80:78Panathinaikos
1Barcelona 51+69
2Partizan 33-33
3Panathinaikos 24-3
4Maroussi 24-33

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Partizan67:66 *Barcelona
Maroussi80:78Panathinaikos
1Barcelona 51+69
2Partizan 33-33
3Panathinaikos 24-3
4Maroussi 24-33

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Peter Schmeichel04.02.2010. u 16:25
    Prošle sezone Cibona nije dobila Barcelonu. Olympiakos je dobila u jednoj nebitnoj utakmici po skupinama. Partizan je natjerao 2 od 4 najbolje ekipe Europe da se bore za goli život. Ovo što rade je sportsko čudo. Jedno malo sportsko čudo je i Perasović napravio ovu sezonu....
    Peter Schmeichel
  • Obrisan korisnik04.02.2010. u 15:14
    Kao 1. Cibona je prošle sezone pobjedila istu tu Barcelonu, pa Olympiakos, da ne nabrajam dalje. Kao 2. Umjesto "kad će naša Cibona ovako" ajmo sebe zapitati "kad će navijači podržavati Cibonu ovako"! A nije da dečki nisu zaslužili, i to ne samo ovu sezonu...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.02.2010. u 13:01
    nista im to ne znaci ionako ce ispast iz eurolige..a cibona osvaja nlb ove sezone...najjaci hrv igrac je mario delas covjek s 20 g je najjaci u zalgirisu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.02.2010. u 07:04
    ...e kad che nasha cibona ovako.....
    Obrisan korisnik