Košarka

Šok u Malagi, CSKA okrenuo

Branimir Korać • četvrtak, 04.02.2010.
Šok u Malagi, CSKA okrenuo
Foto: EPA

Susreti drugog kola skupine G Eurolige donijeli su puno uzbuđenja i u konačnici pobjede za goste. CSKA je velikim preokretom u drugom poluvremenu svladao Žalgiris dok je Prokom iznenadio Unicaju...

Nakon teškog poraza u prvom kolu u Sopotu, košarkaši Žalgirisa željeli su se iskupiti pred svojim navijačima. Loša vijest po njih bila je da su za protivnika imali moskovski CSKA, prejaku momčad protiv koje nisu mogli odraditi 40 minuta u željenom ritmu i tako doći do pobjede.

Trajan Langdon

Trajan Langdon bio je najbolji pojedinac kod CSKA u susretu sa Žalgirisom. Sjajni šuter pokrenuo je svoju momčad i sa 17 poena bio prvi strijelac susreta. "Svakom je pripalo po poluvrijeme. U prvih pet minuta drugog poluvremenu potpuno smo ih stisnuli, brzo ih i dostigli te smo u nastavku susreta igrali lakše i bolje. Igrali smo s niskom petorkom u prvom poluvremenu, ali to nije razlog našeg lošeg nastupa. I u drugom dijelu smo također imali nisku petorku, samo smo igrali puno čvršće i bolje."

Odigrali su Litavci briljantnih 20 minuta, u prvom poluvremenu posve razbili goste i imali i gotovo 20 poena prednosti. No u nastavku se dogodio potpuni preokret. CSKA je zaigrao daleko bolje i u kratkom razdoblju napravio potpuni preokret te na kraju uvjerljivo slavio.

U konačnih 63:68 17 poena utkao je Trajan Langdon dok je poen manje ubacio Zoran Planinić koji se istaknuo i s tri skoka i tri asistencije. Kod Litavaca Tadas Klimavičius je ubacio 12 poena, Dainius Šalenga deset, a Mario Delaš za 14 minuta dodao je sedam poena.

Veliko iznenađenje dogodilo se u Malagi gdje je Unicaja doživjela težak poraz od Prokoma 70:50. Nije samo poraz Unicaje iznenađenje, već i način na koji je upisan, domaćin je odigrao posebno loše drugo poluvrijeme nakon kojeg su Poljaci započeli s velikim slavljem.

Bernie Rodriguez

Teško je bilo igračima Unicaje išta pametno reći nakon ovako visokog poraza. Pred novinare je stao Bernie Rodriguez koji nije krio razočaranje. "Imali smo ponešto dobrih minuta, ali u cjelini utakmicu smo odigrali loše. Premalo smo toga pogodili i pobjeda Prokoma je čista. Nismo još matematički ispali iz igre za prolaz i nećemo se predati."

Nakon prvog poluvremena Unicaja je gubila samo četiri poena razlike, no i dalje je bilo vrlo malo onih koji su vjerovali u čudo i pobjedu gostiju. Ipak, kada su se gosti početkom posljednje četvrtine odvojili na dvoznamenkastu prednost, krenuo je potpuni raspad u domaćim redovima. Pokušalo se tricama vratiti u život, one nisu ulazile i momčad iz Malage tonula je sve dublje, do predubokih 20 poena zaostatka.

Qyntel Woods predvodio je Prokom sa 17 poena i devet skokova dok je Ronnie Burrell dodao 16 poena i šest skokova, a Adam Hrycaniuk uhvatio deset skokova. Kod domaćina Bernie Rodriguez je ubacio 13 poena, Omar Cook deset, a Robert Archibald je uhvatio deset skokova.

Euroliga, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Žalgiris68:83CSKA Moskva
Unicaja Málaga50:70Asseco Prokom Gdynia
1CSKA Moskva 51+46
2Asseco Prokom Gdynia 33+16
3Unicaja Málaga 24-2
4Žalgiris 24-60

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Žalgiris68:83CSKA Moskva
Unicaja Málaga50:70Asseco Prokom Gdynia
1CSKA Moskva 51+46
2Asseco Prokom Gdynia 33+16
3Unicaja Málaga 24-2
4Žalgiris 24-60

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.02.2010. u 13:02
    delaš najjaci hrv centar
    Obrisan korisnik