Nogomet

John Terry ostao bez kapetanske vrpce

Borna Rupnik • subota, 06.02.2010.
John Terry ostao bez kapetanske vrpce
Foto: EPA

John Terry od petka više nije kapetan engleske nogometne reprezentacije, odlučio je izbornik Fabio Capello...

"Nakon puno promišljanja, donio sam odluku u interesu engleske reprezentacije", izjavio je Fabio Capello objašnjavajući svoju odluku da Johnu Terryju oduzme kapetansku vrpcu.

Terry je posljednjih dana bio u središtu pozornosti zbog privatne afere koja prijeti narušiti odnose u njegovoj momčadi. Capello je odmah dodao: "Kao kapetan, Terry se uvijek iskazivao pozitivnih ponašanjem, ali morao sam uzeti u obzir ono što je najbolje za sve nas".

Ulogu engleskog kapetana ponijet će stoper Manchester Uniteda Rio Ferdinand, a njegov će zamjenik postati Liverpoolov veznjak Steven Gerrard. Njih je Capello imenovao drugim i trećim izborom još kada je Terryja proglasio kapetanom.

Capellov razgovor s Terryjem potrajao je oko pola sata, a Talijan je istaknuo da je odluku donio prije tog susreta te da je svog reprezentativca želio prvog uputiti u svoja razmišljanja.

"U potpunosti poštujem odluku Fabija Capella. Nastavit ću davati sve od sebe za Englesku", izjavio je John Terry nakon što je saznao da više nije kapetan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!