Nogomet

I "Henryjev" sudac na Svjetskom prvenstvu

Borna Rupnik • subota, 06.02.2010.
I "Henryjev" sudac na Svjetskom prvenstvu
Foto: EPA

FIFA je odabrala 30 sudačkih imena koji će dijeliti pravdu na najvećem nogometnom događaju 2010. godine. Među njima je Martin Hansson, sudac na često spominjanoj utakmici Francuske i Irske...

Na smotri najboljih svjetskih reprezentacija sudit će 30 sudaca iz 28 zemalja, a FIFA se pobrinula da zastupljeni budu svi kontinenti. Najviše sudaca dolazi iz Europe, a sve zajedno čeka pripremni seminar tijekom ožujka.

Prvotni popis od 54 imena (među kojima je bio i naš Ivan Bebek) skraćen je u petak, a najviše će polemika izazvati uvrštenje Šveđanina Martina Hanssona, koji je propustio dosuditi igranje rukom Thierryja Henryja na uzvratnoj utakmici doigravanja europskih kvalifikacija između Francuske i Irske.

Zemlja domaćin imat će jednog predstavnika, Jeromea Damona, a zanimljivo je da čak dvojica sudaca dolaze s Novog Zelanda, a dvojicu će imati i Meksiko.

Popis sudaca za SP:
Al Ghamdi (Saudijska Arabija), Irmatov (Uzbekistan), Mohd Salleh (Malezija), Nishimura (Japan), Benouza (Alžir), Coulibaly (Mali), Damon (JAR), Maillet (Sejšeli), Aguilar (El Salvador), Batres (Gutemala), Archundia i Rodriguez (Meksiko), Hester i O'Leary (Novi Zeland), Amarilla (Paragvaj), Baldassi (Argentina), Larrionda (Urugvaj), Pozo (Čile), Ruiz (Kolumbija), Simon (Brazil), Benquerenca (Portugal), Busacca (Švicarska), De Bleeckere (Belgija), Hansson (Švedska), Kassai (Mađarska), Lannoy (Francuska), Rosetti (Italija), Stark (Njemačka), Mallenco (Španjolska) i Webb (Engleska).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.02.2010. u 14:06
    aaaaa zasto bas taj Hannson hmm
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.02.2010. u 14:49
    Četiri, nisi Hanssona uračunao... Šteta da ne ide Bebek...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.02.2010. u 13:52
    svega 3 poznata imena
    Obrisan korisnik