Košarka

Marko Popović ruski igrač mjeseca

Borna Rupnik • subota, 06.02.2010.
Marko Popović ruski igrač mjeseca
Foto: FaH

Marko Popović svojim je siječanjskim predstavama u Uniksu iz Kazana zaslužio titulu igrača mjeseca ruske Superlige...

Uniks iz Kazana u siječnju je na svom parketu u sklopu ruskog prvenstva svladao moskovski CSKA, a premda su im Moskovljani uzvratili u finalu regionalne VTB lige, naslov igrača mjeseca ipak je otišao u Kazan, u ruke Marka Popovića.

Hrvatski je reprezentativac pružao dobre partije tijekom cijelog siječnja, a na spomenutoj je utakmici svoju kandidaturu za ovu titulu istaknuo upisavši 24 poena, dva manje od drugog hrvatskog košarkaša u Kazanu, Krešimira Lončara.

"Nije lako dva puta pobijediti CSKA u samo tjedan dana. No, u igri smo za još tri trofeja i želimo barem jedan. Do njega ćemo doći nastavimo li igrati na ovoj razini. Naime, već smo pobjeđivali i Himki i Juventut", izjavio je dobitnik za ruske medije.

"Sviđa mi se u Kazanu. Obećao sam im vjernost na još dvije godine, premda mi je u početku bilo teško zbog nepoznavanja jezika, nisam razumio što mi suigrači na terenu govore", dodao je Marko Popović.

Popović je ujedno otkrio i da se u Žalgirisu iz Kaunasa prvi put osjećao kao prava košarkaška zvijezda te da smatra kako se nije uspio dokazati samo u španjolskoj Pamesi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.02.2010. u 14:33
    Bravo Pop i Lončar!!!
    Obrisan korisnik