Nogomet

Boci uzaludan trud, Riveru bod

Maja Giljanović • ponedjeljak, 08.02.2010.
Boci uzaludan trud, Riveru bod
Foto: EPA

Igrači Boce se nisu pošteno ni oznojili, a Newell's Old Boys je u manje od 20 minuta derbija 3. kola Clausure vodio 3:0. Gosti su se vratili u život golovima Palerma u Viatrija, ali im je Bernardi u 90. minuti ubio svaku nadu u bod.

Newell's Old Boys su u derbiju 3. kola Clausure odigrali briljantnih prvih 20 minuta. Insaurralde je Newell's doveo u vodstvo u 3. minuti, Achucarro je u 16. podebljao prednost, a u strijelce se u 18. minuti upisao i Formica. Palermo je u 35. iskoristio jedanaesterac i dao nadu Boci u preokret, ali drugi gol gosti nisu postigli sve do 89. minute (Viatri). Newell's nije izgubio glavu i golom Bernardija u 90. je Boci zadao prvi ovosezonski poraz.

River je i drugu utakmicu na svom Monumentalu bez pobjede, ali je za razliku od poraza od Banfielda u prvom kolu, izvukao bod protiv Rosarija (0:0).

Velez je pobjedom protiv Gimnasije iz La Plate (Velezu je ruku pomoćnicu u 7. minuti dao Ormeno golom u svoju mrežu, a tri boda je osigurao Tobio u 25.) izbio na čelo (7 bodova) ispred Estudiantesa, Chacarite i Godoyja izjednačenih na šest bodova.

Estudiantes je golovima Bosellija i Verona srušio San Lorenzo, Chacarita je golovima Lopeza i Parre preokrenula protiv Banfielda, a Godoy svoju utakmicu protiv Independientea igra u utorak.

Čudesnu su utakmicu odigrali Lanus i Argentinos Juniors. Lanus je golovima Aguirrea i Salceda u 12. minuti vodio 2:0 da bi u sljedećih sat vremena šest puta vadio loptu iz svog gola. Preokret je inicirao autogol Erreamuspea, a posao su kraju priveli Pavlovich (2), Sosa, Ortigoza iz jedanaesterca i Hernandez.

Clausura, 3. kolo:
Newell's Old Boys - Boca Juniors 2:1, River Plate - Rosario 0:0, Tigre - Colon 2:2, Racing - Arsenal 2:4, Velez - Gimnasia La Plata 2:1, Estudiantes - San Lorenzo 2:0, Chacarita - Banfield 2:1, Lanus - Argentinos Juniors 3:6

Tablica:
1.Velez 3 +4 7
2.Estudiantes 3 +3 6
3.Chacarita 3 +2 6
4.Godoy 2 +2 6
5.Colon 3 +1 5
...
9.Boca Juniors 3 0 4
10.River Plate 3 0 4
...
20.Atletico 2 -3 0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!