Ostali sportovi

Samsonov zaustavio Primorca

Sportnet • ponedjeljak, 08.02.2010.
Samsonov zaustavio Primorca
Foto: Davor Sajko

Protekli je vikend bio bogat stolnoteniskim događanjima. Naši najbolji predstavnici, Tamara Boroš i Zoran Primorac boravili su u Düsseldorfu na europskom Top 12 turniru, hrvatski prvoligaši odigrali su 10., odnosno 12. kolo domaće lige, dok su se naši mladi reprezentativci u Manami borili za plasman na Olimpijske igre mladih.

U subotu su u prijepodnevnim satima startali susreti po skupinama na europskom Top 12 turniru. Zoran Primorac je za početak odmjerio snage s Wernerom Schlagerom i slavio s 4:3, nakon toga je s istim rezultatom izgubio od Bastiana Stegera, no kako je Steger s 4:3 izgubio od Schlagera, Primorac je zahvaljujući boljoj set razlici izborio plasman u četvrtfinale. Tu ga je pak s 4:1 pobijedio Vladimir Samsonov. Nakon Primorca, Samsonov je u polufinalu izbacio Chena Weixinga, da bi u finalu izgubio od Tima Bolla (4:2).

Tamara Boroš nije uspjela proći skupinu. U prvom susretu je od nje bila bolja Li Jiao (4:0), dok je u drugom sa 4:2 izgubila od Rumunjke Samare. Upravo Li Jiao je i osvojila turnir. "Nizozemka" je u četvrtfinalu izbacila Nijemicu Schall, u polufinalu je bila bolja od Mađarice Toth, da bi u finalu svladala Li Qian.

12. kolo Prve hrvatske lige stolnotenisača nije donijelo iznenađenja. Dr. Časl je s 4:1 svladao Zagreb, Libertas je s 4:0 slavio na gostovanju kod Vodovoda, Donat je u Zagrebu bio bolji od Industrogradnje, Split je s 4:1 slavio kod FRIM-a, dok je najneizvjesnije bilo u Puli, gdje je Pula s 4:3 pobjedila Dugo Selo.

U 10. kolu Prve HL stolnotenisačica, Bjelovar je bio uvjerljiv protiv Lokomotive (4:1), Pula je slavila kod Marathona (4:0), TIS je bio bolji od FRIM-a (4:1), HASTK Mladost Iskon je s 4:0 pobjedio Aquaestil, dok je STK Mladost Iskon još prošlog tjedna gostovao u Varaždinu i slavio s 4:3.

Naši mladi reprezentativci, Mateja Jeger i Luka Fučec su pak u subotu i nedjelju nastupali u Manami na kvalifikacijama za Olimpijske igre mladih. Oboje su s dvije pobjede prošli skupinu, te upisali pobjede u četvrtfinalnim susretima, nakon čega su oboje zaustavljeni u polufinalu. Mateja je pak u susretu za treće mjesto slavila protiv Alice Loveridge, dok je u susretu za treće mjesto od Fučeca bio bolji Nijemac Wagner. Kako su plasman na OI mladih izborili samo pobjednici ovog natjecanja, Jeger i Fučec će novu priliku imat već sljedećeg vikenda kada će Kairo ugostiti novi kvalifikacijski turnir.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!