Nogomet

Zmajevi umjereni optimisti

Edvard Burić • ponedjeljak, 08.02.2010.
Zmajevi umjereni optimisti
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U susjednoj Bosni i Hercegovini vlada umjereni optimizam nakon ždrijeba koji je popularne Zmajeve smjestio u D grupu s Francuskom, Rumunjskom, Bjelorusijom, Albanijom i Luksemburgom...

Oprez, ali i zadovoljstvo ždrijebom može se primijetiti kod svih igrača, vodstva reprezentacije, ali i javnosti u susjednoj državi nakon što su saznali imena protivnika koji će im se naći na putu za Ukrajinu i Poljsku 2012. godine.

Udarna igla BiH reprezentacije Edin Džeko ne krije zadovoljstvo izvučenim protivnicima, ali i poziva na oprez: "Treba biti oprezan, neće biti lako igrati protiv Albanije, Rumunjske i Bjelorusije, a o Francuzima ne treba trošiti riječi. Ipak, Srbija je u prošlim kvalifikacijama pokazala da se protiv njih može igrati. Važno je da budemo zdravi i da idemo utakmicu po utakmicu."

Vratar Asmir Begović ovako komentira ples kuglicu u Varšavi: "Grupa je jako dobra za nas, Francuzi su svakako favoriti, ali to nije ona reprezentacija od prije nekoliko godina. Važno je osvojiti sve bodove protiv slabijih reprezentacija, a sa Rumunjima koji su jako kvalitetni se svakako možemo nositi."

Sanel Jahić, trenutno igrač grčkog AEK-a, također ulogu favorita gura na leđa Francuza, dok za Rumunje dodaje: "To nije ekipa koja je bila prije nekoliko godina, mislim da smo mi jača momčad." Dok za Bjelorusiju i Albaniju kaže: "Volio bi da smo ih izbjegli, ali mi smo protiv tih ekipa favoriti i možda čak imamo šansu dohvatiti prvo mjesto."

Od ostalih novosti treba dodati kako je izbornik Safet Sušić za pomoćnika uzeo bivšeg proslavljenog igrača Elvira Baljića, a o ždrijebu kaže: "Francuzi su favoriti, a mi i Rumunji ćemo se boriti za drugo mjesto. Svakako će biti teško igrati u Bjelorusiji i Albaniji, ali kako nama, tako i Rumunjima i Francuzima."

U svakom slučaju, bit će to zanimljiva grupa u kojoj se čak tri ili četiri reprezentacije mogu uplesti u borbu za prva dva mjesta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!