Zimski sportovi

Predstavljamo: Andrijana Stipaničić Mrvelj, biatlon

Antonija Pavlić • utorak, 09.02.2010.
Predstavljamo: Andrijana Stipaničić Mrvelj, biatlon

Sportnet.hr vam predstavlja hrvatske olimpijce. Danas je na redu biatlonka Andrijana Stipaničić Mrvelj.

Andrijana Stipaničić Mrvelj rođena je 18. rujna 1981. godine u Rijeci. U rodnome je gradu završila osnovno i srednjoškolsko obrazovanje, a u Zagrebu Kineziološki fakultet.

S čarima se nordijskog skijanja po prvi puta upoznala u šestoj godini i od tada je neraskidivo srcem vezana za biatlonske staze. Marljivo trenira, uči i skuplja iskustvo, a kvalifikacijom u Vancouver ostvarila je životni san plasmana na smotru najboljih sportaša na svijetu.

ZOI 2010.

Vezane vijesti

Više o Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru doznajte na Sportnetovoj posebnoj cjelini: ZOI Vancouver 2010.

Andrijana potječe iz iznimno sportske obitelji; otac se jednoć bacio nogometom, a starija sestra Anamarija također nastupa u nordijskom sportu - skijaškom trčanju. Najveću potporu u sportu i životu, osim u obitelji, pronalazi u suprugu Mati Mrvelju.

Najbolje rezultate ostvarila je krajem 2007. i početkom 2008. godine, kada je bila 23. na 15 km i 29. na 7.5 km sprint na Europskom prvenstvu u Banskom u Bugarskoj. Na Europskom je prvenstvu u Novom Mestu osvojila 24. poziciju u disciplini sprinta na 7.5 km, te 58. mjesto na Svjetskom prvenstvu švedskom Ostersundu u utrci na 15 km. Na Svjetskom prvenstvu u sjevernokorejskom Pyeong Changu početkom prošle godine bila je 39. na 15 km.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!