Nogomet

"U Engleskoj sam samo trčao"

Borna Rupnik • utorak, 09.02.2010.
"U Engleskoj sam samo trčao"
Foto: EPA

Pobjedonosni pogodak petom u svojoj prvoj utakmici po povratku u Brazil bio je Robinhu dovoljan razlog da "otvori dušu" i kaže što ga je mučilo u engleskom nogometu...

Robinho je nakon dugih pregovora napustio Manchester City u smjeru svoje domovine, gdje je u nedjelju ponovno zaigrao za Santos, klub u kojem je proveo neke ranije dane.

Ulazak u igru u drugom poluvremenu okrunio je sjajnim pogotkom petom, a upravo je taj potez Santosu donio i pobjedu nad Sao Paulom (2:1). "Nije bilo teško, zapravo sam jedino tako mogao poslati loptu u mrežu. Drago mi je da sam usrećio mnoge ljude", prokomentirao je Robinho poslije susreta.

Vezane vijesti

A mnogi su se također zapitali zašto takve potezi nisu viđani u Manchester Cityju. "U Brazilu treneri cijene igračeve vrline. Roberto Mancini ne razmišlja tako. U Europi treneri igraju s dvije linije po četiri nogometaša i ne žele znati za što ste sposobni", odgovorio je.

"Ako ste tamo napadač, trener vas pošalje na teren samo kako biste trčali. Morate trčati i to je sve", požalio se Robinho.

26-godišnji Brazilac vjeruje da je sada ipak pronašao i sreću i formu za Svjetsko prvenstvo. "Vratio sam se u Santos u potrazi za srećom jer postanem depresivan kada se stvari ne odvijaju kako treba. Pripremam se i fizički i psihički za nastup u Južnoafričkoj Republici, gdje želim biti najbolji igrač. U pravim sam godinama i mogu poletjeti", slikovito je zaključio Robinho.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani09.02.2010. u 14:46
    ajde malo trčanja nije nikome naškodilo...
    Bogomdani